Derfor afslår 3F fred efter Vejlegårdssagen

29. nov 2012, 17:05
Der bliver ikke fred mellem Kristelig Arbejdsgiverforening og 3F i kølvandet på dagens dom i Arbejdsretten i Vejlegårdssagen.

På et pressemøde torsdag eftermiddag præsenterede Kristelig Arbejdgiverforening (KA) et forslag til en fredsaftale med fagforbundet 3F.

Men allerede inden forslaget for alvor har bundfældet sig afviser 3F enhver snak om både aftale og fred.

"Vi vil under ingen omstændigheder anerkende KA som en arbejdsgiverforening og dermed som en modpart. Derfor kan vi ikke anerkende dem som en part i en overenskomst," siger Tina Møller Madsen, som er formand for 3F Hotel og Restauration.

Fredsaftalen blev lagt frem blot en time efter at Arbejdsretten tildelte Vejlegården og KA et gevaldigt nederlag i den meget omtalte sag om Vejlegården.

Eksempelvis lover KA, at de ikke vil indgå aftaler med virksomheder, som ligger i konflikt med 3F.

Aftalen ville betyde, at 3F's overenskomster også kunne gælde på arbejdspladser som er medlem af KA. Og at arbejdsgivere kunne melde sig ind i KA selv om de har en 3F-overenskomst.

Forskel på stuepiger og piloter

Men allerede nu står det altså klart, at 3F's top ikke ønsker fred, hvilket 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen også har ladet forstå via mail, fortæller KA-direktør Karsten Høgild.

"Vi er kede af, at vi bliver afvist som spekulative løntrykkere," siger han, og fortsætter:

"Vi havde håbet, at vi kunne finde en eller anden løsning sammen med 3F. Ikke i forhold til Vejlegården, men i forhold til fremtiden, så vi kan leve sammen i gensidig forståelse," lyder det fra Karsten Høgild.

Fra 3F står man dog fast, fordi KA er en forening, som dækker alle brancher, siger Tina Møller Madsen.

"De repræsenterer alt lige fra stuepiger til piloter. Det gør vi jo også i 3F, men vi har brancheopdeling, sådan at når jeg forhandler noget, så har jeg forhandler jeg dét, jeg har forstand på; i mit tilfælde hotel og restauration. Jeg forhandler ikke alting," siger hun, og tilføjer:

"Jeg tror ikke, der er nogen, som er uenige om, at der er forskel på en stuepige og en pilot."