Der er ikke plads til perkere i byrådet!

22. okt 2013, 09:47
Byrådskandidat Mustafa Deveci kører ind på en tankstation for at købe en sodavand. Pludselig hopper en fremmed mand ind i hans bil, truer ham, gennemroder hans ting og råber racistiske ukvemsord.

"Den fornemmelse af, at han kan finde på at opsøge mig og gøre mig fortræd, den sidder stadig i mig," siger Mustafa Deveci.

Han er kandidat til kommunalvalget og har anden etnisk baggrund - en kombination, som tilsyneladende provokerede en mand så meget, at han ifølge Mustafa Deveci truede og chikanerede ham på en OK-tankstation i Ballerup sidste tirsdag.

Mustafa Deveci fortæller, hvordan han tirsdag eftermiddag holder ind på tankstationen for at tanke benzin og købe en sodavand. Da han kommer ud til sin bil, bliver han opsøgt af en kraftig mand på omkring 45 år.

"Jeg har en streamer på bilen, hvor der står, at jeg stiller op til kommunalvalget. Den kommenterer han og siger: 'Der er ikke plads til perkere i byrådet'."

Drikker af sodavanden og hugger GPS'en

Mustafa Deveci sætter sig ind bag rattet, men manden stiller sig foran bilen, så han ikke kan køre, og pludselig går han om og åbner døren til passagersædet.

"Han siger 'Du er heldig, at jeg er i godt humør i dag, ellers var du færdig!' Så tager han de foldere og plakater, jeg har til at ligge på sædet, krøller dem sammen og kaster efter mig," fortæller Mustafa Deveci.

Da manden nægter at lukke døren, stiger Mustafa Deveci ud af bilen for at undgå ham. Så står han chokeret og ser til, mens manden gennemroder bil og bagagerum og kommer med grimme ord og trusler.

"Han piller ved min bil, drikker af min sodavand og tager min GPS. Jeg var meget bange på det tidspunkt, for jeg tænker, at han kan finde på alt muligt," siger Mustafa Deveci.

På det tidspunkt vælger han at ringe til politiet. Manden når dog at forsvinde ind i en taxa, inden politiet når frem.

Politiet bekræfter over for Avisen.dk, at de har modtaget anmeldelsen og efterforsker sagen.

Ifølge Musfafa Deveci er der både vidner til optrinnet og optagelser af gerningsmanden på tankstationens videokamera.

Baggrund som postarbejder

Han er stadig rystet.

"Jeg følte mig truet og bange. Jeg havde svært ved at sove om natten og har også været forbi lægen," siger han.

Mustafa Deveci er født af tyrkiske forældre, men har boet hele sit liv i Danmark. Han værdsætter det danske demokrati, og det er blandt andet hans ønske om flere praktikpladser til unge, bedre folkeskoler og bekæmpelse af social dumping, der har fået ham til at stille op for Socialdemokraterne i Ballerup.

Med et job som postarbejder er han også vant til at se problemstillingerne fra 'den almindelige arbejdende danskers' synspunkt.

Mødet med manden på tankstationen ændrer ikke ved hans planer om at stille op til byrådet.

"Men jeg har fjernet streameren fra min bil, så jeg ikke er helt så synlig mere," tilføjer Mustafa Deveci.