Demonstranter bygger mur ved Christiansborg

1. mar 2011, 14:22
Poltikere og Murernes Fagforening kæmpede tirsdag formiddag for efterlønnen ved at bygge en mur. Lars Løkke sagde nej til deres invitation og dukkede ikke op.

Selv om kalenderen siger 1. marts, er der ikke meget forår i luften. Heller ikke for de cirka 50 håndværkere fra Murernes Brancheklub, der tirsdag trodsede bidende vinterkulde for at bygge en mur bag Borgens glimtende facader i København.

Det gør de i protest mod regeringens planer om at fjerne efterlønnen. Der var blæst til efterlønskamp i dag. Også fra SF og Enhedslisten, der selv fik en mursten i hånden.

Det sker som led i LO's kampagne: Til kamp for efterlønnen, hvor LO i en udskældt reklame spurgte: Vil du kunne lægge 600 mursten om dagen som 71-årig?

SF: Det er hårdt arbejde

"Murerne skal belyse det hårde arbejde, som man ikke kan blive ved med at lave, til man er 71," siger Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF.

Det budskab blev tydeliggjort med den symbolske mur, som Lars Løkke nu kan kigge på, når han skal i Statsministeriet.

Du kan se muren og billederne fra demonstrationen her

"Det er vigtigt, at Lars Løkke får indsigt i vores arbejdsliv," siger Jens Kirkegaard, der er formand for Murernes Brancheklub i København.

Han har tidligere forsøgt at få Løkke ud i en skurvogn for at se på murernes arbejdsforhold. Det afslog Løkke, og han dukkede heller ikke op i dag.

Løkke skal mærke det på egen krop

"Vi ville gerne have haft ham herned, så han kunne have mærket, hvor hårdt det er at være murer, men det afslog Lars Løkke," siger Jens Kirkegaard.

Murernes Brancheklub kan sagtens finde på at lave flere aktioner. Det er en af dagens demonstranter helt med på.

"Så kan Lars Løkke se, hvor hårdt det er for kroppen," siger Allan Altenburg.

Dagens demonstration forløb fredeligt.