Deltagerne ’Den store bagedyst’ kæmper en hård kamp mod uret, når de på få timer skal forsøge at skabe velsmagende og flotte kager, der forhåbentlig falder i dommernes smag.

LÆS OGSÅ: Afdød kvinde mister livsforsikring på en kvart million

At stille op i DR’s populære program kan virke som en stressende oplevelse for de håbefulde amatørbagere, men sådan var det ikke for Louise Jensen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Hun røg ud af programmet i sidste uge, men den nervepirrende dyst i det hvide bagetelt var faktisk afstressende, forklarer Louise Jensen til Ekstra Bladet.

Hun var sygemeldt med stress, da ’Den store bagedyst’ tidligere på året blev optaget på Clausholm Slot. Til Ekstra Bladet bekræfter den 38-årige tandlæge, at hun var på sygedagpenge, da hun stillede op i programmet.

LÆS OGSÅ: Historiker kalder prins' farvel til pligter for usædvanligt

- Det er en sygemelding, som har bundet i stress på mit daværende arbejde. Af professionelle er jeg blevet rådgivet til ’at gøre noget, som for mig var afstressende’, og det har det været for mig at deltage i bagedysten', skriver Louise Jensen i en sms til Ekstra Bladet.

Deltagerne får ikke løn for at medvirke i programmet, men får dækket deres udgifter til blandt andet materialer, hotel og transport, forklarer programmets redaktør, Søren Olsen.

LÆS OGSÅ: Tv-vært afslører: Snuppet af politiet efter indbrud

Han oplyser til Ekstra Bladet, at han ikke vidste, at Louise Jensen var sygemeldt med stress fra sit job, da programmerne blev optaget.

Louise Jensen forklarer, at hun ikke har holdt sin deltagelse i ’Den store bagedyst’ hemmelig på grund af sin sygemelding.

- De sygedagpenge, jeg har modtaget, er udelukkende fra en privattegnet forsikring, oplyser hun til Ekstra Bladet.