Amalie Lyhne er cand.scient.pol., foredragsholder og debattør. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Raser over ny ferielov: "Tyveri af vores penge"

5. sep 2019
Statens indefrysning af feriepenge er "en form for ekstra tvungen pensionsopsparing", skriver debattøren Amalie Lyhne.

Når dine indefrosne feriepenge suser ind på en konto og venter på dig til du skal pensioneres, så er det ikke for din skyld.

LÆS OGSÅ: Flere får dansk pension udbetalt i udlandet

Det er for arbejdsgivernes skyld. Det skriver debattøren Amalie Lyhne i et indlæg i Berlingske.

Derfor er det, set fra borgernes synsvinkel, "svært at opfatte den nuværende situation som andet end statens midlertidige tyveri af vores penge", skriver hun.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Amalie Lyhne mener, at pengene "kommer til at ligge i en fond i måske 10, 30 eller 50 år" afhængig alder og pensionsalder.

"Pludselig bliver dine egne penge, som politikerne først har bestemt, du skulle bruge på ferie, tvangsdirigeret et andet sted hen: Nu skal de bruges til en form for ekstra tvungen pensionsopsparing".

Hvis ikke pengene røg ind i "Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler" skulle arbejdsgiverne af med det dobbelt i feriepenge i år.

"Derfor bliver det sådan, at arbejdsgiverne kan skylde fonden de ekstra feriemidler, helt indtil de skal udbetales", skriver Amalie Lyhne og konstaterer:

"Naturligvis er det ikke fair at bebyrde de private arbejdsgivere med et problem, som dybest set intet har med dem at gøre. Problemet findes mellem borger og stat, og staten må derfor løse det".

Det forventes at "Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler" kommer til at forvalte op imod 100 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Historisk herregård går konkurs