Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

De smalleste skuldre må bære den tungeste boligskat

17. maj, 10:57
I mange tilfælde må ejere af boliger til lav pris betale forholdsvis mere i boligskat end folk i velhaver-villaer

Boligskatten vil i 2024 udgøre et markant opgør med traditionelle socialdemokatiske slogans om de bredeste skuldre, der skal bære de tungeste læs - hvis man ser på den effektive skatteprocent.

Data fra Skatteministeriet viser, at det faktisk er landets rigeste husejere på Frederiksberg, som får landets laveste beskatning. Det skriver NB-Økonomi.

LÆS OGSÅ: Forfatter: Coronakrisen har udstillet en del chefers overflødighed

Boligejerne i Ringkjøbing-Skjern vil blive beskattet med over een procent, mens husejerne i Gentofte slipper med godt tre kvart procent.

Skævhederne i boligbeskatningen er opstået som en konsekvens af skattestoppet fra starten af nullerne og ikke mindst sammenbruddet i ejendomsvurderingerne. Alle partier bag boligskatte-forliget - det vil sige Socialdemokratiet, De Radikale, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - indgik fredag en aftale, som vil fastholde skævhederne i yderligere tre år frem til 2028.

Skævhederne har især favoriseret husejerne i bykommuner som Frederiksberg, København, Gentofte og Århus, og her kan boligejerne se frem til at beholde en lav beskatning af deres bolig.

Til gengæld må en række af landets fattigste boligejere se frem til, at de skal fortsætte med at betale en meget høj boligskat i en længere periode.