VORES VALG: DE glæder sig til at samarbejde med de røde

16. sep 2011
Dansk Erhverv lykønsker Danmarks første kvindelige statsminister. De har også et par ting, de gerne vil snakke med Helle om.

Stort tillykke. Her er vores ønskeliste. Cirka sådan kan man opsummere den lykønskning, som Dansk Erhverv har sendt til Danmarks nye statsminister.

"Danmark har fået sin første kvindelige statsminister, og jeg ønsker hende og Socialdemokraterne et stort tillykke med valget," siger administrerende direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Han ser frem til er godt samarbejde med en socialdemokratisk ledet regering, som DE allerede har haft en 'god og konstruktiv dialog med', lyder det.

"Danmark står foran en række store udfordringer, som politikere og erhvervsliv er nødt til at arbejde tæt sammen om at løse for at sikre et fortsat stærkt og velfungerende Danmark," siger Jens Klarskov.

Han lægger allerede en tråd ud til det, som DE ønsker af samarbejdet.

"Vi skal have erhvervslivet tilbage på vækstsporet, og her kommer vi ikke uden om, at vi på en gang skal føre en økonomisk ansvarlig politik og have forbedret rammevilkårene for erhvervslivet," skriver Jens Klarskov.

Blandt de vigtigste ønsker er, at uddannelse, innovation, forskning og digitalisering skal styrkes.

"Danmark er et vidensamfund, og vi kan kun bevare vores konkurrenceevne, hvis vi styrker dette grundlag markant," siger Jens Klarskov.