De 10 mest usle spareråd

6. sep 2011
En krone sparet er en krone tjent. Men måske du mister en ven eller to, hvis du bruger disse 10 Joakim von Andagtige spareråd.

I sidste uge anbefalede Avisen.dk’s fredags-spareguide dig aldrig at være den første, der henter en omgang pilsnerøl til vennerne i baren. For jo længere du venter, jo højere er chancen for, at det aldrig bliver din tur til at punge ud.

Rådet affødte en del forargelse, så derfor denne særudgave med de 10 mest usle sparetips.

Spis gratis og tjen penge

En del restauranter tilbyder, at fødselaren i fødselsdagsselskaber kan spise gratis. Udnyt det ved at spørge dine venner, om de vil med ud og spise.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tilbyd at samle penge ind til regningen. Du vil opdage, at mange vedlægger drikkepenge. Dem stikker du naturligvis i egen lomme. Velbekomme: En fyldt mave og en fyldt pengepung.

Løgpose som opvaskebørste

Citrusfrugter eller løg fra supermarkeder sælges ofte i netposer, som du ikke bør smide ud. De egner sig nemlig udmærket som opvaskebørster.

Pres en eller flere poser sammen og du vil opdage, at de udmærker sig til at fjerne fastbrændte madrester. Husk i øvrigt at genbruge opvaskevandet.

Bestil rejse, aflys og bestil

Få en god ven til at bestille en charterrejse eller flybilletter inkl. afbestillingsbeskyttelse. Få timer inden afrejse ringer vedkommende og aflyser.

Få minutter efter ringer du til rejsearrangøren for at høre, om der skulle være ledige billetter til destinationen.

Det er der sandsynligvis, så du kan score afbudsbilletter for småpenge.

Bestil første omgang

Gnier-agtige og trofaste spareguide-læsere har anbefalet, at man altid er den første, der henter en omgang pilsnerøl til vennerne i baren – i stedet for vente for at vinde chancen for at slippe.

I sang og under stor ståhej bringer du som den første øllene til bordet, som var det en lagkage med lys til en børnefødselsdag.

De fleste er stadig ædru og glemmer sent din gavmildhed. Og du slipper for at skulle i baren igen.

Fortynd mælken

De fleste familier er storforbrugere er mælk, og her er der gode penge at spare ved at blande det op med vand. Hælder man det på cornflakes, smager man det næsten ikke.

Husk, sur mælk kan bruges til bagværk, og husk, at du også kan fortynde juice, fortynde saftevand dobbelt så mange gange som anbefalet på emballagen eller bruge et tebrev et par gange eller tre.

Genbrug stegefedt

Der er gode penge at spare ved at stege kød i det fedt, som du alligevel skærer fra kødet. Pres det mod panden og du får en lækker aromatisk tran, som sagtens kan genbruges over flere dage.

Det billigste kød finder du for resten i supermarkeder lørdag kort før lukketid.

Ring ikke - send sms

Ønsker du over telefonen at drøfte et kompliceret emne med eksempelvis et familiemedlem, skal du aldrig ringe vedkommende op.

Åbn i stedet diskussionen pr. sms. Eksempler: "Hvad synes du om, at vi skal holde jul hos onkel i år?"

Vedkommende gider næppe sende det lange svar pr. sms, så du vil med garanti blive ringet op og dermed spare gode penge ved ikke selv at telefonere.

Scor et fladskærms-tv

Fortæl kollegaer, familie og venner, inkl. facebookvenner, at du kan skaffe kanonbillige fladskærmsfjernsyn.

Når 10 har vist interesse, besøger du en radio-tv-butik, hvor du forhandler dig til en mængderabat på 10 pct. på de fladskærme, som hævdes at være nedsat i pris i forvejen.

Du fortæller begejstret, at du har opnået en stor besparelse, som egentligt blot svarer til det, som produktet var nedsat før, du forhandlede rabatten.

Mængderabatten på 10 pct. scorer du i form af et spritnyt fladskærms-tv.

Ønsk dig gaver fra stormagasiner

Du ved, at du juleaften bliver skuffet over kiksede gaver fra Tante Træls. Men med et lille trick, kan du undgå de værdiløse pakker.

Gå en tur i et udvalgt stormagasin, hvor du finder produkter, som udelukkende forhandles i dette stormagasin. Du noterer på din ønskeliste, at disse gaveønsker udelukkende forhandles her.

Stormagasiner tilbyder, at du kan få gaverne byttet til klingende mønt. Så det udnytter du. Og er du en rigtig Joakim von And, køber du næste juls gaver under januar-udsalget og sparer en formue, som du selvfølgelig sætter i banken.

Avis fra pølsevognen

Er du klar på en daggammel udgave af Ekstra Bladet, så slå et smut forbi den lokale pølsevogn lige før lukketid.

Pølsemanden forærer dig som regel gerne en formiddagsavis, men husk at tømme den for rå og ristede løg, inden du kommer hjem. Klatter af ketchup og remoulade gør ofte avisen endnu mere kulørt.

Bragt første gang på Avisen.dk i november 2009.

Fredag er sparedag

Det skal ikke være surt at spare. Og når man sparer på noget, skal man ikke kun tjene penge. Det skal gøre livet en smule sjovere og enklere. Det er princippet i Avisen.dk's spareguide, som hver fredag morgen leverer dig ugens bedste sparetips.