David Nielsen indrømmer at ville tabe med vilje

30. okt 2008
Fodboldspilleren David Nielsen indrømmer i sin nye bog, at han med vilje har villet tab en fodboldkamp for at score en økonomisk gevinst.

Den 23. maj 2004 gik David Nielsen på banen i Parken med sit hold AaB. På forhånd havde han besluttet sig for, at han ville gøre alt for tabe kampen.

Den oplysning kommer frem i hans nye bog "Sorte Svin".

Forinden kampen i Parken havde AaB tabt pokalfinalen til FC København, og tabte de kampen mod løverne, der så blev mestre, så ville AaB-spillerne få en billet til Uefa Cuppen og en personlig bonus på 300.000 kroner.

Den fristelse var på det tidspunkt for stor til David Nielsen, der i dag spiller i OB. Den gang havde fodboldspilleren nemlig en spillegæld og hårdt brug for pengene.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Vi var i en bedre situation, hvis vi tabte kampen. Folk tænker nok: Man kan ikke gå ud og tabe en kamp med vilje, det siger alle jo, og derfor er der hel­ler ingen, der gør det: Men det gjorde jeg, og det står jeg gerne ved," siger David Nielsen til sportsprogrammet LPS, der sendes på TV 2 i aften.

Kampen i Parken endte 1-1, og FCK blev danske mestre bare et vigtigt point foran Brøndby, mens AaB'erne fik deres kontante bonus.

David Nielsen afviser, at AaB's ledelse vidste noget om hans beslutning.

-Newspaq

faktaboks