Danskerne er ikke i tvivl om, hvem de helst ville drikke en fadbamse med. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Ny måling: Flest danskere vil drikke fyraftensøl med Løkke

17. maj 2019
Danskerne vil hellere drikke fyraftensøl med Løkke end med Frederiksen, viser ny måling.

Mens alle målinger forudser, at flertallet vil stemme på rød blok ved det kommende folketingsvalg, kan Lars Løkke Rasmussen (V) glæde sig over medvind i en helt anden afstemning.

Næsten dobbelt så mange danskere vil hellere drikke en fyraftensøl med Lars Løkke Rasmussen (V) end med Mette Frederiksen (S). Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilkehar foretaget for A4 Nu.

I undersøgelsen, hvor danskerne er blevet spurgt, hvilken af de 13 partiledere, de helst vil drikke en fyraftensøl med, foretrækker næsten hver femte - 18 procent - statsministeren.  Knap 10 procent svarer, at de helst ville drikke en kold pilsner med Socialdemokratiets statsministerkandidat, Mette Frederiksen.

Det er især mænd, der gerne ville slutte arbejdsdagen med en øl i Løkkes selskab. 21 procent af mændene i Wilkes måling svarer, at de er klar til en fyraftensøl med statsministeren. Blandt kvinderne vil 15 procent gerne nyde en øl med statsministeren.

Det overrasker ikke politisk kommentator Lars Trier Mogensen.

- Det er lidt en kammersjuk-omklædningsrum-ting at drikke øl, så det undrer mig ikke, at mændene helst vil drikke en øl med Lars Løkke Rasmussen, siger Lars Trier Mogensen og fortsætter:

- Helt personligt tror jeg også, det ville være sjovest at drikke en øl med Lars Løkke Rasmussen. 

Det er et udtryk for, at mænd i højere grad bliver associeret med øldrikkeri, vurderer Lars Trier Mogensen.

- Jeg tror ikke så meget, det handler om det politiske eller det personlige, men i højere grad om kønnet, siger han.

Seriøs attitude

Men den politiske kommentator tror ikke nødvendigvis, at Mette Frederiksen vil være specielt nedtrykt over resultatet.

For hende er det vigtigt at fremstå som en seriøs statsministerkandidat og en klassisk lederfigur. Som politiker er man ifølge Lars Trier Mogensen oppe i mod en masse fordomme og forestillinger. Når man er en yngre, kvindelig politiker, skal man måske nogle gange demonstrativt bevise, at man virker ældre og som en mere traditionel politiker, end man måske i virkeligheden er.

- Jeg tror, hun er meget tilfreds med, hvis det er lykkedes hende at skabe et billede af en, der har løftet sig selv over det billede, siger Lars Trier Mogensen og fortsætter:

- Det tror jeg har været en del af det at iscenesætte hende som statsministerkandidat.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er den kvinde i målingen, som flest danskere - 11 procent - ønsker at drikke en fyraftensøl med. 

Undersøgelsen er gennemført af Wilke og er repræsentativt fordelt blandt 1.058 danskere over 18 år i uge 18 og 19.