Danskerne spænder livremmen ind

12. sep 2008
Danskerne er blevet gode til at spare.

Danskerne er blevet mere tilbøjelige til spise endeskiven af brødet og lave mad af resterne fra i går.

Faktisk er vi blevet så gode til at udnytte de daglige indkøb, at det har fået indkøbet af fødevarer til at falde for første gang i mange år, skriver Jyllands-Posten.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af fødevarer og andre dagligvarer er faldet med 6,5 procent på bare et år.

Flere fødevare producenter fortæller nu, at forbrugerne er begyndt at købe mad i mindre pakker end før.

Og tallene er udtryk for den økonomiske krise.

"Den kraftige stigning i fødevarepriserne har jo gjort det væsentligt dyrere at gå ned og handle i butikken, og det betyder nok, at vi er begyndt at fokusere mere på at bruge den mad, vi har til rådighed i stedet for at gå ned og købe nyt," siger cheføkonom i Handelsbanken, Jes Asmussen, til nyhedsbureauet Newspaq.

Jes Asmussen peger på, at vi også har en generel svækkelse af de danske forbrugeres købekraft, og samtidig fastslår han, at danskerne godt kan begynde at vænne sig til at gemme maden fra i går.

"Det er klart, at vi står i en situation, hvor mange husholdninger nok skal se i øjnene, at de skal stramme lidt ind på bæltet, og måske skære lidt ned på deres forbrug."

Ifølge Jyllands-Posten begynder virksomheder som Dansk Supermarked og Coop at mærke effekten i form af faldende salg af varer.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her