Fra Pindstrup Mosebrugs hovedkvarter på Fabriksvej i Ryomgaard omsættes der for tæt på en milliard kroner spagnum. Foto: Google Maps

Danske familier graver over 100 millioner op af jorden

12. feb, 06:15
Familierne bag spagnum-producenten Pindstrup Mosebrug har de seneste ti år tjent på den gode side af 700 millioner kroner.

Der er penge i jord, rigtig mange endda.

LÆS OGSÅ: Ny industrioverenskomst kan løse problemer med mindsteløn i byggeriet: 'Dem, der kommer til at betale, er alle skiderikkerne'

Således skriver Finans, at spagnum-producenten Pindstrup Mosebrug i Ryomgaard på Djursland sidste år fik et overskud på 100 millioner kroner.

Bag Pindstrup Mosebrug står familierne La Cour og Stausholm, som ifølge Finans de seneste ti år har tjent på den gode side af 700 millioner kroner.

Pindstrup Mosebrugs produkter kendes fra planteskoler, havecentre og paller foran supermarkederne, men det er ikke kun her der tjenes penge.

LÆS OGSÅ: Efter blodprop: TV2-profil scorer nyt topjob

Udover salg af spagnum til private via detailhandlen, sælger Pindstrup Mosebrug også til gartnerier over hele verden.

Det gav sidste år en omsætning på 939 millioner kroner, hvilket ifølge Finans er den højeste omsætning nogensinde.

Produktionen sker fra fabrikker i Danmark, Estland, Letland, Rusland, Spanien og Storbritannien.

Samlet beskæftiger den 115 år gamle virksomhed over 800 ansatte.

LÆS OGSÅ: Bubber genforenet med familien

Fakta

Spagnum er et jordforbedringsmiddel og et dyrkningssubstrat, der – i sin rene form – består af fossile dele af planter fra slægten tørvemos. Spagnum er således et naturprodukt, der består af dødt plantemateriale, der er dannet i højmoser, hvor et helt specielt miljø hæmmer nedbrydningen.

Kilde: Haveselskabet og Wikipedia

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her