Danske betjente må ikke få skudsikker bh

6. aug 2008
I Tyskland har politiet indført skudsikre bher. Men de kvindelige, danske betjente må klare sig uden.

- Så vidt jeg kan se, er det kun en bomulds-bh.

Lederen af Rigspolitiets Logistikafdeling Michael Engell Olsen har nøje studeret det billede af den nye tyske bh, som Nyhedsavisen har sendt ham:

- Sådan som jeg ser det, så tror jeg ikke, der er nogen som helst sikkerhed i den bh.

Og det har han sådan set ret i. De skudsikre bh'er, som tysk politi er i gang med at indføre, har hverken indlagt panser eller andet beskyttelse. Så det, som tysk politi ifølge BBC kalder et "banebrydende arbejde", er en bh, der udelukkende er lavet af bomuld eller polyester. Meningen er at den skal bæres under den skudsikre vest.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Jern og metal kan gøre skade

- Virkningen af en kugle kan skubbe metal og plaststykker i bh'en ind i politikvindens krop og gøre alvorlig skade, mener Carmen Kibat, der rådgiver om lige muligheder mellem kønnene i det nationale tyske politi. Men det har aldrig været et problem i Danmark:

- Jeg har aldrig hørt om at en bøjle-bh skulle udgøre en sikkerhedsrisiko, siger Michael Engell Olsen til Avisen.dk.

Et blik på statistikken viser også, at det er svært at finde en kvindelig betjent, der er blevet beskudt - uagtet om hun var i ført skudsikker vest eller bøjle-bh.

Personalet kan selv vurdere

- Vi følger markedet meget nøje, og vi er opmærksomme på folks sikkerhed. Vi har faktisk netop gennemgået vores beholdning og indfører nogle nye veste, som bliver mere komfortable, men har den samme sikkerhed som før, fortæller den danske politichef. Men de såkaldte skudsikre bh'er er ikke på vej til Danmark:

- Hvis man har en politivest på indeunder sikkerhedsvesten, så er der også plastikknapper i dem, ligesom man kan have en kuglepen i skjortelommen. Derfor gør vi ikke forskel på mænd og kvinder. Vores medarbejder er selv i stand til at vurdere om deres tøj er sikkert nok, mener han.

Som det er i dag indgår bh'er ikke som en del af uniformeringen i politet.

faktaboks