Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal, bliver nu solgt i en handel til over 2 mia. kroner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske Banks hovedsæde solgt i milliardhandel

1. apr, 09:27
I alt 15 bygninger indgår i handlen, som pensionskasse fremover er ejer af, skriver EjendomsWatch.

En af de mest ikoniske og fotograferede ejendomme i København, Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal, bliver nu solgt i en handel til over 2 mia. kr., skriver EjendomsWatch.

LÆS OGSÅ: Corona - Nu kan fængselsbetjente blive testet

Beløbets størrelse overgår, hvad der nogensinde tidligere er blevet handlet ejendomme for i centrum af København, og sikrer samtidig sælger en klækkelig fortjeneste

Det er den tyske kapitalforvalter KanAm Grund med hjemsted i Frankfurt, som køber ejendommen på vegne af den tyske pensionskasse for læger Ärzteversorgung Westfalen-Lippe (ÄVWL).

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Prisen offentliggøres ikke, men ligger ifølge EjendomsWatchs oplysninger på omkring 2,1 mia. kr.

Udover Holmens Kanal spreder bygningerne sig over adresserne De 14 forbundne bygninger samt et parkeringshus ligger på de københavnske adresser Holmens Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm 37.

Milliardhandlen følger efter flere store transaktioner i København det seneste år:

I januar solgte tyske Patrizia detailkarréen Galleri K til canadiske PSP Investments for en pris, som ifølge EjendomsWatchs oplysninger udgjorde 1,6 mia. kr., mens svenske Niam sidste år betalte 2,2 mia. kr. for købet af Copenhagen Towers i Ørestad. Også Admiral Hotel i København samt Simcorps og Deloittes hovedsæder på Amager blev sidste år solgt i handler, der oversteg 1 mia. kr.

Uden for København blev transportkoncernen DSV's hovedsæde tidligere i år solgt for i underkanten af 1,5 mia. kr.

LÆS OGSÅ: Alternativet - Tidligere formandskandidat forlader skuden