20210419-075904-A-1920x1280we
Tirsdag kom det frem, at topchefen i Danske Bank, Chris Vogelzang, er mistænkt i en større sag om hvidvask i Holland. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Danske Bank-medarbejdere pressede: ’Der kommer mange hårdhændede kundereaktioner’

19. apr 2021, 16:52
Endnu engang får Danske Bank negativ omtale. Det tærer efterhånden på bankens medarbejdere, men til gengæld er det ledelsen, som kunderne kritiserer, fortæller Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet.

Så er den gal igen i Danske Bank, fristes man til at sige. Siden finanskrisen i 2008 har den ene skandale afløst den næste i Danmarks største bank.

LÆS OGSÅ: Danske Bank-direktør stopper: Mistænkt for lovbrud

Mandag morgen kunne danskerne så vågne op til endnu en: Bankens administrerende direktør, Chris Vogelzang, er mistænk i en hvidvask-sag i Holland. Derfor er han fratrådt sin stilling.

Det sker samtidig med, at sager om hvidvask i Danske Banks estiske afdeling og lovbrud ved at opkræve for meget gæld fra bankens mest gældsplagede kunder, stadig ligger frisk i hukommelsen.

Det er klart, at der kommer mange hårdhændede kundereaktioner i forbindelse med den type sager. Det gjorde der også, da historien om hvidvask i Estland og inkasso-sagerne var på sit højeste
Kent Petersen, formand for Finansforbundet

Derfor må det efterhånden være svært for de ansatte i banken at skulle se kunderne i øjnene eller skulle forsvare deres arbejdsplads over for omgivelserne. Det kan Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet, og dermed formand for omkring 80 procent af de Danske Bank-ansatte, genkende:

-  Det er klart, at der kommer mange hårdhændede kundereaktioner i forbindelse med den type sager. Det gjorde der også, da historien om hvidvask i Estland og inkasso-sagerne var på sit højeste. Men generelt går kritikken på selve banken og på ledelsen. Tillidsforholdet til den enkelte bankansatte er stadig højt. Men det er da hårdt hele tiden at blive konfronteret med mere eller mindre lødige udsagn.

- Sort set alle sager ligger langt væk fra medarbejderne. Men det er da et hårdt pres for de ansatte konstant at skulle forsvare bankens dispositioner. Og det vil jeg mene, slet ikke er de ansattes opgave.

En god arbejdsplads

Chris Vogelsang er under mistanke i forbindelse med hollandske myndigheders undersøgelse af potentielle lovovertrædelser vedrørende forebyggelse af hvidvask i den hollandske storbank ABN AMRO. Chris Vogelzang var ansat i banken fra 2000 til 2017. Han blev ansat som administrerende direktør i Danske Bank i 2019.

- Alle er selvfølgelig trætte af de her sager. Men helt grundlæggende oplever vi, at Danske Bank er en god arbejdsplads, og mange har været overraskede over mistanken og kede af at miste Chris Vogelzang. Han har nået at opbygge et godt forhold til medarbejderne og har gjort mange gode ting.

LÆS OGSÅ: DSB eksperimenterede med personale-brug: Aflyste 22 tog uden grund

De Danske Bank-ansatte skal nu vænne sig til, at deres nye direktør hedder Carsten Eggeriis. Han har hidtil været chef for bankens risikostyring.