(Arkivfoto) Her ses en håndgranat fra 2. Verdenskrig. Foto: Bax Lindhart/Ritzau Scanpix

Dansk youtuber i chok: ”Det er en fucking granat!”

8. dec 2019, 15:21
Alexander Aagaard fiskede en håndgranat op af en sø i Sønderjylland. Håndgranaten blev senere blev sprængt i luften af militæret.

Alexander Aagaard, der er en populær youtuber, fik andet end fisk på krogen, da han tog ud til Vedsted Sø nær Haderslev i Sønderjylland med en kammerat i slutningen af november.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer - Bliv indenfor og luk vinduer

De havde nogle kraftige magneter med, som man bruger til magnetfiskeri. Og op af vandet fiskede de en håndgranat, der fik youtuberen til at råbe:

- Nej! Det er en fucking granat! Pas på, pas på, pas på. Shit. Jeg lægger den lige så forsigtigt her. Og så går vi pænt væk.

Det skriver Fyens.dk.

Minører, altså militærpersoner, der har til opgave at sprænge miner, fra Skive Kaserne blev tilkaldt og røntgenfotograferede granaten, hvor det viste sig, at granaten kunne gå af, hvis den fik et stød.

Minørerne sprængte den væk på en mark 150 kilometer fra en præstegård. 

– Det gav et brag af den anden verden, fortæller Alexander Aagaard til Fyens.dk.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming viser ny kæreste frem

- Vi var lige oppe og sige undskyld til præsten. Det værste var, at præsten sagde, at hans børn havde vadet rundt der, tilføjer Alexander Aagaard.

Ifølge avisen er det formentlig en granat, der er smidt i søen i slutningen af besættelsen af tyske soldater på vej hjem.