Birgitte Bonnesen har tidligere være administrerende direktør hos Swedbank. (Arkivfoto) Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Dansk topchef under mistanke

26. apr 2020, 14:23
Den tidligere Swedbank-direktør Birgitte Bonnesen er kaldt til afhøring hos det svenske bagmandspoliti, da hun mistænkes for brud på loven.

Birgitte Bonnesen, som tidligere har været administrerende direktør Swedbank, skal i den kommende uge afhøres af det svenske bagmandspoliti, fordi hun mistænkes for at have begået ulovligheder. Det oplyser hendes advokat, Per E. Samuelson, ifølge Berlingske til det svenske medie Dagens Nyheter. 

LÆS OGSÅ: Tulle om chokmåling - Derfor rammer vi bunden

Han fastslår i samme omgang, at Birgitte Bonnesen set fra hans perspektiv er uskyldig. 

- Jeg føler mig overbevist om, at hun ikke har begået den mindste fejl, siger advokaten ifølge Berlingske.

Den svenske anklagemyndighed traf i februar 2019 beslutning om at indlede en efterforskning af Swedbank. Det skete som følge af mistanke om insiderhandel og videregivelse af fortrolige oplysninger. 

Men anklagerne mod Swedbank omfatter også alvorlig svig og hvidvask. Tidligere har et svensk tv-program ved navn 'Uppdrag' løftet sløret for, at en ansat i et estisk filial lod den tidligere russiske minister og milliardær Mikhail Abyzov videreføre omtrent seks milliarder svenske kroner via banken til skattely - vel at mærke uden at bankens ansatte reagerede. 

LÆS OGSÅ: Dramatisk arbejdsulykke - mand død efter gaseksplosion