Mads Ryder fortæller til Børsen, at Lenox har søgt om at få del i hjælpepakkerne men endnu ikke fået svar. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Topchef har fyret 500 over mail og telefon: Jeg skammer mig

28. apr 2020, 09:18
Mads Ryder har som administrerende direktør for den amerikanske virksomhed Lenox Corporation mærket coronakrisen på nærmeste hold.

Den danske erhvervsleder Mads Ryder tog i 2018 jobbet hos den amerikanske virksomhed Lenox Corporation, der gennem 130 år har solgt porcelæn og andet interiør.

LÆS OGSÅ: Corona-krisen rammer skævt: De mister oftest jobbet

Meningen var, at han som administrerende direktør skulle gøre virksomheden klar til et salg, men det sidste stykke tid har han fået en helt anden funktion. Han har nemlig stået for at fyre omkring 500 medarbejdere over telefon eller mail. Årsagen er naturligvis coronakrisen, der har lukket de fleste stater helt eller delvis ned:  

- Jeg har været nødt til at sidde og fyre folk i telefonen. Jeg har ringet op til en kvinde, der havde været ansat i 47 år. Jeg kunne ikke engang tage ud og besøge hende. Så må man bare sige: Nu skal du høre. Det er helt imod min politik og mine værdier som leder. Jeg skammer mig så meget – men du er fyret, forklarer han over telefonen til Børsen.

Mads Ryder fortæller, at medarbejderstaben er reduceret fra 670 til 110, og at flere af deres fabrikker og butikker er lukket helt ned. Samtidig har virksomheden kunder, der ikke kan betale deres regninger.

LÆS OGSÅ: SAS vil fyre op mod 5.000 ansatte

Erhvervslederen håber stadig på, at virksomheden bliver solgt. Han er ligeglad med, hvem køberen er, bare det er en køber, der vil beholde de resterende medarbejdere.