Den danske stjerneskuespiller Mads Mikkelsen medvirker for tiden i en fupreklame på TV 2's hjemmeside, tv2.dk. Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix

Dansk stjerne­skuespiller misbrugt på TV 2

7. jan 2020, 21:10
I øjeblikket florerer Mads Mikkelsens navn og billede i en falsk reklame på TV 2's hjemmeside.

Læsere hos af tv2.dk kan for tiden se en reklame, hvor den populære danske stjerneskuespiller Mads Mikkelsen medvirker. Under overskriften 'breaking nyheder' vises et foto af en såret Mads Mikkelsen med teksten 'Danmark er i chok'. Hvis man klikker på linket, så bliver man dog dirrigeret videre til en hjemmeside, der reklamerer for tasker til hunde. 

LÆS OGSÅ: Efterlyst familiefar fundet død

Men reklamen er et fupnummer, som intet har med Mads Mikkelsen at gøre, skriver eb.dk.  

TV 2 forklarer til Ekstra Bladet, at det drejer sig om såkaldte programmatic-annoncer. Det er en type af annoncer, der sælges gennem en børs på Internettet, hvor annoncører har mulighed for at købe reklamer på danske mediers hjemmesider. Under normale forhold foregår salget via Google, der har til opgave at blokere for spam, fup og svindel. 

- I få tilfælde lykkes det desværre for spam-bannere som dette at komme igennem til tv2.dk, og det beklager vi naturligvis. Vi har også eksempler på, at TV2's egne værter bliver misbrugt i denne type spam-bannere. Den slags annoncer er både ulovlige og uheldige - både for de mennesker, der bliver misbrugt som blikfang i annoncerne, og for de brugere, der bliver vildledt af annoncerne', skriver Kenneth Brenøe, der er salgschef for digital reklame på TV2, i en mail til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er desværre et vilkår for alle medier, der benytter sig af programmatic-annoncer, og vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at komme disse falske annoncer til livs. Lige så snart vi bliver opmærksomme på en spam-annonce, sørger vi for at blokere den hurtigst muligt.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mads Mikkelsen. Han er dog langt fra den eneste kendis, som er blevet udnyttet til kommercielle formål. Det samme gælder for Dennis Knudsen, Robert Nielsen, også kendt som Dovne Robert, Sofie Linde, Sisse Fisker, Natasja Crone og flere andre har oplevet det samme.

LÆS OGSÅ: Kæmpe drama - 22-årig stjal bil med barn på sædet