Henning Jensen har i snart 35 år været gift med skuespiller Solbjørg Højfeldt. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Dansk stjerne afslører: Tæt på selvmord

8. jun 2020, 09:08
Henning Jensen var ved at tage sit eget liv, da han for 40 år siden led af en depression. Et opkald reddede ham.

I biografien Gennem Glasvæggen fortæller den danske skuespiller Henning Jensen, at han for 40 år siden led af en voldsom depression, der nær kostede ham livet.

LÆS OGSÅ: Østeuropæiske ansatte undgår Danmark: Chefer er bekymrede

I forbindelse med udgivelsen har ugebladet HER&NU talt med skuespilleren, der er kendt for roller i blandt andet tv-serierne Riget og Krøniken, samt et utal af roller på de skrå brædder og i en lang række film.

Her fortæller den 77-årige skuespiller om dengang, han ramte bunden, og om hvad der reddede ham.

– Da jeg var rigtig syg, var jeg meget tæt på selvmord. Jeg kunne ikke mere, fandt det sidste rene tøj frem og gjorde mig klar til at dø. Så ringede telefonen. Min lille datter Sarah ville gerne lige sige godnat. Og det fik mig til at droppe mit forehavende. For det var jo egentligt ligegyldigt, hvordan jeg havde det, men hun skulle i hvert fald ikke have en far, der havde begået selvmord, fortæller Henning Jensen til ugebladet.

I første omgang forsøgte han sig med alternativ behandling, som ikke hjalp. Siden kom han i behandling på Rigshospitalets psykiatriske afdeling. Her var han indlagt i et år, før han omsider fik det bedre.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard: "Jeg kunne måske godt ønske mig en fast kæreste"

Henning Jensen var inden, han blev syg i et forhold med en anden stor dansk skuespiller, Ghita Nørby. Siden blev han gift med Solbjørg Højfeldt. Til Sankt Hans kan de fejre 35 år sammen.