Karsten Ree ses her sammen med sin 25 år yngre hustru Janni. De blev gift i 2015. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dansk rigmand: Jeg forbereder mig på at dø

7. okt 2019
Milliardæren Karsten Ree sælger ud af sine ting. Det er indledningen på dødsakten, siger han.

- Jeg skal ikke samle mere. Jeg skal her fra leve på en anden måde, hvor jeg kun anskaffer mig ganske lidt.

LÆS OGSÅ: Tidligere tv-vært brød sammen efter voldsom oplevelse: Jeg græd og græd

Sådan siger rigmanden Karsten Ree til Her og Nu i forbindelse med, at han er gået i gang med at sælge ud af ting, han har stående opmagasineret.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerne svinet til: 'Gør virkelig ondt'

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Karsten Ree bliver 75 år næste sommer, og føler at oprydningen er en del af naturens gang; "som at gå gennem sit dødsbo", siger han og tilføjer:

– Det er lidt som at slukke for sit eget lys. Det er så hård en proces, at jeg har svært ved at beskrive det. Det er indledningen på dødsakten. Og det er sgu ikke behageligt. Men hvis man falder om i morgen, er det sgu flovt. Så vil alle tage fat i mine ting på en hensynsløs måde, fordi de ikke kan overskue det, uddyber Karsten Ree.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller i dramatisk styrt

Rigmanden har de senere år skrantet betydeligt med kræft-diagnose, nye hofter og nethindeløsning, men mener, at han har et fornuftigt forhold til døden.

Fra dødsbo til storskrald

Han fortæller til Her og Nu, at noget af det han har solgt stammer fra hans forældres dødsbo og fra nogle kammeraters dødsbo.

LÆS OGSÅ: TV2-profil stopper: Her er hans nye job

Udover at sælge tingene har han sammen med to hjælpere også kørt ting til storskrald.

Karsten Ree solgte Den Blå Avis i 2008 til amerikanske eBay for 2,1 milliarder kroner, og i dag er han ifølge Berlingskes liste over Danmarks rigeste nummer 46 med en formue på 2,6 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Kendt tv-vært får ny tjans: "Noget, jeg har drømt om i mange år"