Jørgen Hallundbæk mener ikke selv, at skylder et stort millionbeløb i skat. (Arkivfoto) Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Dansk rigmand i millionslagsmål med Skat

9. maj 2020, 09:13
Den danske olierigmand Jørgen Hallundbæk har i en årrække kæmpet med Skat, som mener, at han skylder statskassen 28 millioner kroner.

28 millioner kroner. Så mange penge skylder den danske oliemillioner Jørgen Hallundbæk ifølge Skat i skattebetaling for den kæmpemæssige nordsjællandske landejendom Haregabgaard, som han har sat til salg for 85 millioner kroner, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Fyringsrunde hos dansk virksomhed

Men sagens hovedperson er langt fra enig i Skats udlægning. Han hævder derimod, at han ikke skylder en krone, fordi Skat nægter ham fradrag for selskabets underskud i årene fra 2011 til 2015. 

- Nogle år er gode, mens andre er dårlige. Alle landmænd har lov til at fremføre deres underskud i op til fem år. Når man har haft et dårligt år, så kan man modregne det eventuellle skattemæssige underskud. Det er helt almindeligt skattemæssig praksis for alle virksomheder. Men det vil Skat gerne anfægte i vores tilfælde, siger Jørgen Hallundbæk til Ekstra Bladet.

Årsagen til underskuddene er ifølge Jørgen Hallundbæk, at han har investeret store pengesummer i at istandsætte bygninger på gården. Han forklarer også, at "Miljøministeriet stiller krav til udseendet på landbrugets driftsbygninger nærved skov", og at Skat har vurderet, at der er tale om et "for pænt et byggeri til hestehold."

Derfor har rigmanden anket skattesagen, som han efter egne ord forventer at vinde.

LÆS OGSÅ: Kendt K-profil sygemeldt