Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland rummer ud over Bestseller også investeringer i blandt andre Nemlig.com, butikskæden Normal samt Asos og Zalando. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix

Dansk rigmand taber en milliard

3. dec 2019, 14:57
En investering i et britisk selskab kostede 1,1 milliarder kroner på bundlinjen for Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland.

Det britiske selskab Funding Circle har været en dyrt bekendtskab for Anders Holch Povlsen. 

Den danske rigmands investeringsselskab Heartland bandt sig som såkaldt cornerstone investor til at købe aktier for omkring 1,5 milliarder kroner i det britiske firma, der er en platform, der matcher virksomheder med behov for kapital med personer eller selskaber, der vil låne penge ud. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Medarbejder fik nok af drilleri: Kollega i livsfare

Men investeringen blev i den grad en fisko, for da Heartlands regnskabsår 2018/19 sluttede, havde det kostet 1,1 milliarder kroner på bundlinjen. Aktierne i Funding Circle var nemlig faldet med tre fjerdedele. 

- 1,1 mia. kr. ud af en investering på 1,5 mia. kr. er mange penge. Vi tror helt sikkert fortsat på Funding Circle. Vores strategi er at investere i selskaber, der er eller kan blive nr. ét i deres geografi eller industri, og vi er sikre på, at Funding Circle kan sætte nye standarder på sit felt, siger Lise Kaae, der er adm. direktør Lise Kaae i Heartland, til Børsen.

Heartland rummer ud over Bestseller også investeringer i blandt andre Nemlig.com, butikskæden Normal samt Asos og Zalando.