Coronakrisen har banket et kæmpe hul i Anders Holch Povlsens pengetank. (Arkvifoto) Foto: Bestseller/PR

Dansk rigmand hårdt ramt af coronakrise: - Det er uvirkeligt

24. mar, 18:11
Ifølge Finans har milliardæren Anders Holch Povlsen tabt mere end 11 milliarder kroner på et par uger.

Coronavirussen covid-19 spiser så voldsomt af milliardæren Anders Holch Povlsens pengetank, at han er røget af listen over verdens 500 rigeste personer.

LÆS OGSÅ: Cepos: 3F misbruger coronakrise til at indføre højere dagpenge

Det skriver Finans, som konstaterer at Bestseller-ejeren har tabt mere end 11,2 milliarder kroner på et par uger.

Holch Povlsen sagde så sent som i sidste uge til Finans, at situationen er "hammeralvorlig" og  "uvirkelig". Han tilføjede, at hver arbejdsdag koster Bestseller 100 millioner kroner i huslejer, leverandører og lignende.

Pengetanken er svundet ind fra anslået 35 milliarder kroner til mindre end 23,8 milliarder kroner, som er den formue nummer 500 har på det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloombergs liste over verdens 500 rigeste.

LÆS OGSÅ: Asger Aamund: En fejl at lukke Danmark ned

Finans peger på, at det blandt andet er store kursfald på Anders Holch Povlsens aktier i Asos og Zalando, som æder af formuen.

Fredag i sidste meddelte Bestseller, at man fyrer 750 ansatte af 4.800 i Danmark. Derudover vil der også komme fyringer internationalt.

- I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at havne i en dyb krise, sagde Anders Holch Povlsen, som ikke kun er ejer, men også administrerende direktør i modekoncernen, der står bag tøjmærker som Jack & Jones, Selected, Pieces og Vero Moda.

Bestseller har 2.500 butikker og 15.000 forhandlere på tværs af 55 lande, og Anders Holch Povlsen fortæller, at markedet mere eller mindre er gået i stå.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde indfører helt nyt corona-tiltag: Sådan vil de mindske risikoen for smitte