LIP Bygningsartikler A/S blev grundlagt i 1967 og beskæftiger omkring 50 ansatte på Industrivej i Nørre Aaby. Foto: LIP Bygningsartikler A/S/PR

Dansk rigmand alvorligt syg: Sælger sit livsværk

20. dec 2019
LIP Bygningsartikler er solgt til den globale industrikoncern Bostik.

LIP Bygningsartikler A/S, som i Nørre Aaby på Fyn blandt andet producerer fliseklæb, gulvspartelmasse og produkter til vådrumssikringer, er kommet på nye hænder.

LÆS OGSÅ: Blokade ved kendt firma: "Det er en syg industri"

Direktør Brian Vangsted og hans søstre Helene og Winnie har valgt at sælge efter Brian Vangsted har fået konstateret den uhelbredelige Parkinsons sygdom, skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg ville gerne kunne være med til at gennemføre handlen og til at få LIP godt ind i den nye sammenhæng, siger Brian Vangsted til avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han fortæller, at han fortsat går på arbejde hver dag, og at han vil gøre det så længe det er muligt.

- Når vi overdrager det, vil jeg være med i et stykke tid derefter, så vi ser, at det hele går på den rigtige måde. Jeg glæder mig til at være en del af overgangen og har frisk mod på det. Foreløbig fortsætter jeg, og efter et år ser vi på, hvordan det er gået, og så tager vi den derfra, siger Brian Vangsted.

Det er uvist, hvor meget LIP Bygningsartikler er solgt for. Køberen er den globale industrikoncern Bostik, der er en del af giganten Arkema, som beskæftiger 20.000 ansatte og omsætter for 60 milliarder kroner.

Ifølge Ekstra Bladet er Brian, Helene og Winnie Vangsted gode for over 200 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Politiker donerer sin løn væk: - Har betalt den højeste pris