Hvis du drømmer om at surfe i Australien, er det ikke hos Pacific Tours, du skal booke din billet. (Arkivfoto) Foto: Tim Wimborne/Reuters/Ritzau Scanpix

Dansk rejsebureau går konkurs

28. maj 2020, 11:02
Efter to år med underskud er Pacific Tours nu gået konkurs. Det er det fjerde danske rejseselskab på en måned, der har måtte dreje nøglen om.

Pacific Tours er det fjerde rejsebureau på lidt over en måned, der er gået konkurs. Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Ukendt dansk familie tjener millioner

Det sker på trods af, at et flertal i Folketinget for få uger siden vedtog en hjælpepakke specifikt til rejsebranchen. Det betød blandt andet, at branchen fik et tilskud på 600 millioner kroner, og at Rejsegarantifonden fik 125 millioner kroner.

- Rejsebureauerne er fortsat under et massivt pres grundet covid-19. Med aftalen har vi fået en tiltrængt hjælpende hånd. Det er vi, Erhvervsministeren og Folketinget meget taknemmelige for. Nu må vi se, hvordan tingene udvikler sig i den kommende tid, sagde Lars Thykier, der er direktør for Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), dengang.

De tre rejseselskaber, der er gået konkurs i løbet af den seneste måned er Jasø Rejser, Robinson Scandinavia og Express Travel.

Pacific Tours, der har specificeret sig i rejser til blandt andet Australien, New Zealand, Canada og USA, havde allerede inden coronakrisen underskud. Det har de haft de seneste to år ifølge Finans.

LÆS OGSÅ: Professor advarer om eksplosion i ledigheden: 'Vi kan stå med over 300.000 arbejdsløse'

Bag virksomheden står Michael Jensen, der er en erfaren mand i rejsebranchen. Han har siden 1983 været ansat hos forskellige rejsegiganter som My Travel, Spies Rejser og Risskov Travel Partner.