Mette Thiesen (th) ses her ved Folketingets åbningsdebat sammen med partikollegaen Pernille Vermund og Liberal Alliances Alex Vanopslagh. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Politiker skal i retten: Sagsøgt for injurier

14. nov 2019
Mette Thiesen, Nye Borgerlige, er blevet sagsøgt for injurier. Hun mener ikke, at hun har skrevet noget forkert.

Nye Borgerliges folketingsmedlem Mette Thiesen skal i retten, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Tv-kok spiste og drak for en mio. kr. før konkurs

Hun er blevet sagsøgt for injurier, men hverken Mette Thiesen eller hendes advokat Karoly Németh, vil uddybe, hvad injuriesagen handler om.

Den forurettede er Mahmoud Loubani. Han har tidligere medvirket i flere tv-programmer på DR og har ifølge B.T. været i åbent skænderi med Mette Thiesen på Facebook.

- Jeg er bekendt med, at der er anlagt en sag, og den må så køre ved domsstolene. Jeg er blevet bekræftet af min advokat i, at jeg ikke har skrevet noget forkert, og derfor regner jeg med frifindelse, siger Mette Thiesen til B.T.

Hun er desuden af den opfattelse, at hun ikke har skrevet noget, der er i strid med injurierlovgivningen.

For et år siden fjernede hun dog et opslag på Facebook, hvor hun beskyldte vagtfirmaet The Real Service & Security for at have hyret "bevæbnede shariavagter" til et bønnekald på Rådshuspladsen i København.

"Op til flere bevæbnede shariavagter deltog. Deres opgave var blandt andet at sørge for, at ingen danskere nærmede sig", skrev hun blandt andet i opslaget, som hun efterfølgende slettede og beklagede.

Sagen begynder fredag klokken 09.30 i Københavns Byret.

LÆS OGSÅ: Kendt vært haglet ned: Nu svarer han igen