Lennart Lajboschitz og hustruen Sus. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dansk milliardær flytter i bofællesskab

28. jun 2019, 09:54
Lennart Lajboschitz og 30 af hans familiemedlemmer skal dele kreativt kontor- og bofællesskab med endre lejere.

Den 59-årige milliardær og grundlægger af butikskæden Tiger (nu Flying Tiger Copenhagen, red.) Lennart Lajboschitz flytter i bofællesskab i nogle historiske bygninger på Christianshavn, skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Dyne-Larsen takker for støtten: "Opmuntring i en svær tid"

Lennart Lajboschitz købte bygningerne i 2016, istandsatte dem og har nu skabt et kreativt kontor- og bofællesskab, hvor lejerne skal dele bygningerne med 30 af Lennart Lajboschitz' familiemedlemmer.

Ifølge tv-stationen har arkitekt Bente Lange stået for restaureringen af bygningerne Bådsmandshuset og Kanalhuset og sikret en istandsættelse efter gamle håndværksmæssige traditioner. Ifølge TV 2 Lorry udgør det samlede grundareal 8.826 kvadratmeter - heraf er 6.241 kvadratmeter erhvervsareal.

LÆS OGSÅ: Kim Larsens gave fra graven: Forgylder familien

Ejer flere historiske ejendomme

Lennart Lajboschitz er ifølge Berlingske god for 2,4 milliarder kroner, og har brugt nogle af sine penge på at opkøbe historiske bygninger.

Udover Bådsmandshuset og Kanalhuset købte han i 2014 Absalon Kirke på Vesterbro i København og omdannede den til et moderne folkehus.

Han har desuden købt to hoteller i Hornbæk, Hornbækhus og Villa Strand samt Søkvæsthuset på Christianshavn.

Lennart Lajboschitz er gift med Sus og har fire børn. Han grundlagde Tiger i 1995 og solgte 70 procent af sit livsværk i 2012 for halvanden milliard kroner til kapitalfonden EQT.