Torben_Poulsen_hovedkasserer_i_Dansk_Metal_og_Henrik_Stilling_afdelingsformand_i_Metal_Hovedstaden
Torben Poulsen (tv), hovedkasserer i Dansk Metal, og Henrik Stilling, afdelingsformand i Metal Hovedstaden

Dansk Metal: Arbejdsgivere efterlyses – medarbejdere haves

31. aug 2020, 05:30
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]

DEN 29. AUGUST UDLØB udløb lønkompensationsordningen. Og selvom ledighedstallet i Metal tog en positiv drejning over sommeren, så kommer vi uden tvivl til at se en stigning i ledigheden blandt Dansk Metals medlemmer i september måned. Der kommer desværre til at være langt flere ledige, end der er job, og derfor skal vi have alle jobåbninger frem i lyset.

LÆS OGSÅ: Flertal er enige om at forlænge hjælpepakker

Tal fra STAR viser, at der er opslået 985 nye stillinger under krisen i industribranchen i Region Hovedstaden og Sjælland. I samme periode har der været 4.700 nytilmeldte ledige. Det betyder, at der for hver nyopslået stilling i industrien i Hovedstaden og Sjælland i gennemsnit har været 5 nyledige til at kunne besætte den. Det er selvfølgelig en simpel beregning – som endda ikke medregner dem, som allerede er ledige. Men det tegner et groft billede af nogle af de udfordringer de ledige medlemmer kommer til at stå overfor det næste stykke tid.

Desværre ser vi, at en del stillinger aldrig slås op. Vi har derfor en bøn til arbejdsgiverne: Kontakt Dansk Metal, hvis I mangler nye medarbejdere eller slå jeres stillinger op offentligt
Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Metal, og Henrik Stilling, afdelingsformand i Metal Hovedstaden

Som fagforening og a-kasse skal vi selvfølgelig hjælpe med at få det stigende antal ledige medlemmer tilbage i arbejde, og der er derfor behov for et endnu større fokus på at finde og formidle job.

LÆS OGSÅ: Antallet af jobopslag stiger - bare ikke i alle brancher

Det har vi heldigvis gode erfaringer med i Dansk Metal. Siden nytårsskiftet har vi i Region Sjælland og Hovedstaden skaffet job til flere end 200 medlemmer. Og det er sket på trods af corona. På landsplan har vi, siden vi startede Metal Jobservice, hjulpet flere end 11.000 medlemmer i job. Det gør vores budskab meget simpelt: Dansk Metals JobService virker.

MEN DER SKAL MERE TIL for, at vi kan lykkes med at få flere ledige tilbage i arbejde og skabe det gode match mellem ledige medlemmer og virksomheder. Vi skal have alle job frem i lyset. Desværre ser vi, at en del stillinger aldrig slås op. Vi har derfor en bøn til arbejdsgiverne: Kontakt Dansk Metal, hvis I mangler nye medarbejdere eller slå jeres stillinger op offentligt. På den måde kan vi hjælpe jer med at finde den helt rette medarbejder.

LÆS OGSÅ: Hjælpepakker udløber: Virksomheder holder vejret mens politikerne forhandler

I Dansk Metal vil vi arbejde for, at flere ledige kommer hurtigst muligt tilbage i arbejde, og det skal blandt andet ske ved, at ingen ledige job forbliver ubesatte.

Derfor kører vi i denne uge en landsdækkende kampagne, hvor vi efterlyser arbejdsgivere, som har gang i produktionen, og som har brug for nye medarbejdere i den nærmeste fremtid. I Dansk Metal har vi nemlig flere end 3.000 dygtige, kvalificerede medlemmer uden et job på hånden, der står klar til at tage fat og være effektiv fra dag ét.

Vi har med andre ord medarbejderne - vi mangler bare arbejdsgiverne.