Dansk kvinde bliver ikke udleveret

25. aug 2008
Retten i Lyngby afgjorde mandag, at den danske kvinde, der er tiltalt for omfattende narkosmugling og hvidvaskning af penge, alligevel ikke skal udleveres til USA. Justitsministeriet havde ellers godkendt udvisningen.

Den danske kvinde CB står tiltalt for omfattende narkosmugling af 106.000 Ecstacy-piller og hvidvask af penge i USA, og landet har krævet hende udleveret til retsforfølgelse.

Det havde Justitsministeriet ellers også accepteret på grund af terrorpakken, der gør det muligt for lande at kræve udenlandske statsborgere udleveret, hvis de har været involveret i grov kriminalitet. Alligevel kom retten i Lyngby mandag frem til den afgørelse, at kvinden ikke skal udleveres til USA.

Koordinator i narkoring

41-årige CB er i USA tiltalt for at have været en ledende aktør i en omfattende narkoring i USA mellem 1995 og 2000. Rettens afgørelse i sagen kan gøre, at CB måske slet ikke vil blive stillet for en domstol. Hun har siddet fængslet siden december, men blev løsladt efter kendelsen.

CB risikerede op til 21 års fængsel ved en udvisning og ville blive nødt til at forlade sin niårige datter, der er bosat i Danmark.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hvis hun var blevet udvist, ville det være første gang nogensinde, at en dansk statsborger ville blive udvist til et land uden for EU.

Anklagemyndigheden valgte mandag at anke sagen, der nu skal prøves ved landsretten.

faktaboks