En jysk hospitalsenhed har mere end 200 konstaterede smittede blandt de ansatte. (Arkivfoto) Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Dansk hospitalsenhed hårdt ramt: 210 ansatte smittet

1. maj 2020, 18:40
210 ansatte ved Hospitalsenheden Vest er eller har været smittet med coronavirus, hvilket svarer til fem procent af de ansatte.

Hospitaltsenheden Vest, som består af hospitalerne i Herning, Holstebro, Lemvig samt sundhedshusene i Ringkøbing og Tarm har konstateret 210 smittetilfælde med corona-virus blandt de ansatte, skriver TV Midtvest

LÆS OGSÅ: Tv-giganter går sammen i kæmpe aftale

Det svarer til omtrent fem procent af de i alt 3.800 ansatte. 

- Jeg synes, det er mange. Vi har alle været bekymrede, fordi så mange har været ramt af den her sygdom, og vi har taget en hel masse initiativer for at gennemgå alle procedurer og se, hvad der kan forårsage smitten, siger den lægefaglige direktør for hospitalsenheden Jens Friis Bak til TV Midtvest.

Enheden vil ifølge den lægefaglige direktør sætte gang i en undersøgelse, som kan løfte sløret for, hvorfor et så højt antal medarbejdere er smittet med sygdommen. 

- Vi er nødt til at vide, hvordan det her smitter. Vi er nødt til at gøre noget for, at vores personale ikke kan blive ramt så hårdt i fremtiden. Det har samfundet brug for, siger Jens Friis Bak.

LÆS OGSÅ: Topfolk forlader kriseramt kendisfirma