Jens Rohde var onsdag så forhippet på at få annonceret boligaftalen mellem de radikale og blå blok med ham selv i hovedrollen, at han spændte ben for sig selv. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti giver Jens Rohde en tur i køleboksen

30. jan, 20:29
De radikales boligordfører Jens Rohde var lige kæk nok ved udsigten til et muligt blåt bolig-forlig, derfor spiller Dansk Folkeparti nu med musklerne

Dansk Folkeparti giver de radikale - og i særdeleshed partiets boligordfører Jens Rohde - en tur i køleboksen. 

Af samme grund er en annonceret blå aftale på boligområdet, som ellers lå klar til offentliggørelse onsdag eftermiddag, stødt på forhindringer, erfarer Netavisen Pio.

LÆS OGSÅ: Ny boligaftale på plads

Jens Rohde var onsdag så forhippet på at få annonceret boligaftalen mellem de radikale og blå blok med ham selv i hovedrollen, at han spændte ben for sig selv. I hvert fald fik han i forløbet godt og grundigt rippet op i Dansk Folkepartis historisk anstrengte forhold til netop de radikale. DF trak i bremsen og spiller nu med musklerne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Dansk Folkeparti forhindrede en annoncering af aftalen onsdag eftermiddag med henvisning til, at sagen først skulle omkring DF's folketingsgruppe torsdag formiddag. Torsdag formiddag var der endnu engang dårlige nyheder til Jens Rohde. Dansk Folkeparti meddelte således Rohde, at Dansk Folkeparti lige skulle læse på forligsteksten endnu engang. Derfor blev et indkaldt pressemøde torsdag eftermiddag aflyst.

Dermed kunne den blå boligaftale heller ikke blive annonceret torsdag eftermiddag, erfarer Netavisen Pio.

Intet spekulant-indgreb
Boligaftalen mellem de blå partier, inklusive Liberal Alliance og Fremad, som onsdag tilsluttede sig aftalen, indeholder ifølge en pressemeddelese fra den alternative partialliance en øget retsstilling  til lejerne ved huslejetvister og et øget krav om klimarenovering.

Den blå bolig-aftale indeholder derimod intet, der imødegår den massive spekulation i opkøb af udlejningsejendomme og efterfølgende renovering efter den såkaldte 5.2.-bestemmelse, som har hærget ikke mindst hovedstadsområdet de sidste par år.

LÆS OGSÅ: Det betyder den nye boligaftale
 
En af de helt store spillere i spekulationsbølgen har været den amerikanske kapitalfond Blackstone, som i løbet af to år har opkøbt mindst 160 store udlejningsejdnomme og i stor stil formået at få rystet de oprindelige lejere ud af lejlighederne. Herefter har Blackstone overfladisk renoveret lejlighederne og genudlejet lejlighederne til en husleje på mellem det dobbelte og tredobbelte.

Gennem måneder har boligminister Kaare Dybvad (S) forhandlet med partierne om et indgreb, der kunne lægge en dæmper på boligspekulationen. Udspillet fra S-regeringen har været et spekulations-stop på syv år. Spekulantions-stoppet ville betyde, at Blackstone og andre boligspekulanter først kunne renovere opkøbte udlejningsejendomme efter 5.2.-bestemmelsen efter syv års ejerskab.