BMG havde kontor i Randers og påførte med konkursen tab hos flere end 100 landmænd. Foto: Google Street View

Dansk firma konkurs: Chef overførte penge til familien

4. dec 2019
Samme dag, som omfattende svindel i virksomheden BMG blev opdaget, overførte en person fra ledelsen penge til et familiemedlem. Pengene kræves tilbagebetalt til konkursboet.

Den opsigtsvækkende konkurs hos kornkoncern BMG fra Randers fortsætter med at trække overskrifter.

LÆS OGSÅ: Kæmpe fyringsrunde: "Ingen ved, om de er købt eller solgt"

Nu skriver Landbrudsavisen, at en person fra BMG-ledelsen overførte 390.921,38 kroner til et familiemedlem samme dag, som svindlen blev opdaget.

BMG-koncernens kollapsede i sidst i januar, og kuratorerne har nu indledt en såkaldt omstødelsessag mod et familiemedlem til den tidligere ledelse i BMG. Kravet er tilbagebetaling.

- Vi har stævnet både vedkommende og det ledelsesmedlem, der efter vores opfattelse har medvirket til betalingen. Vi mener, at det er omstødeligt for familiemedlemmet og ansvarspådragende for ledelsesmedlemmet, siger kurator Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun i Aarhus til Landbrugsavisen.

Søren Christensen Volder ønsker ikke at sætte navne på, hvem der skulle have været involveret i overførslen af de godt 390.000 kroner, men siger til Landbrugsavisen, at "det forekommer mest rimeligt, at pengene bliver fordelt til alle kreditorerne og ikke bare til ét familiemedlem".

LÆS OGSÅ: Lægehelikopter ramt i luften: Fuld jyde anholdt

Der er indtil videre anmeldt krav på i alt 195 millioner kroner i boet, mens der ifølge kreditorinformationen er værdier for 26,5 millioner kroner i konkursboet.

I forbindelse med kollapset udsendte den tilbageværende ejer og direktør Søren Blach en pressemeddelelse om, at Jens Møller Lund var blevet bortvist efter fund af omfattende manipulation af selskabets regnskaber. Jens Møller Lund havde angiveligt fiflet med regnskaberne gennem en længere årrække.

LÆS OGSÅ: Politiet begår stor brøler i Britta-sagen