Indtil videre er KiiltoClean, som er en del af Plum A/S i Assens, i stand til at skaffe nok råvarer til produktionen af håndsprit. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk fabrik får politibeskyttelse

13. mar, 08:25
KiiltoClean i Assens arbejder i døgndrift for at efterkomme den voldsomme efterspørgsel på håndsprit. Leder hele tiden efter råvarer.

Den fynske producent af håndsprit KiiltoClean i Assens fortæller til den norske tv-station NRK, at virksomheden er under politibeskyttelse med patruljering omkring fabrikken døgnet rundt.

LÆS OGSÅ: Corona tvinger rejsebranchen i knæ: 'En stor, stor krise'

Direktør Bo Eriksen har været i branchen i 14 år og fortæller, at det er PET der vurderer, at virksomheden er særlig vigtigt i den nuværende situation.

- Jeg arbejdede her også under svineinfluenzaen i 2009, men har aldrig oplevet noget så voldsomt som coronavirus. Både efterspørgslen og panikken er meget større, siger Bo Eriksen til NRK.

Ifølge NRK sendes der i øjeblikket mellem 200.000 og 250.000 liter håndsprit ugentlig ud fra fabrikken. Det er omkring fire gange så meget som normalt.

Arbejder i døgndrift

I øjeblikket arbejder de 90 ansatte i døgndrift for at følge efterspørgslen, og på indgangsdøren står der, at der er adgang forbud for smittede eller syge personer.

LÆS OGSÅ: Politiet rykker ud til butik: Kunder går amok

Efterspørgslen er så stor, at KiiltoClean afviser kunder fra andre lande end Skandinavien.

- Vi har en forpligtelse til at levere til de skandinaviske lande, og vi arbejder konstant på at sikre, at det, vi producerer, distribueres så længe som muligt mellem Norge, Sverige og Danmark, siger direktør Bo Eriksen til NRK.

Råvarer er svære af få fat i

Der er ingen garanti for at KiiltoClean kan holde produktionen oppe. Hele tiden afsøger fabrikken markedet for ingredienser, flasker, pumper og kasser til produkterne, men det er svært at få fat i, fordi meget laves i Kina.

- Indtil videre er vi i stand til at skaffe nok råvarer og har både en plan B og en plan C, men der er ingen garanti, siger Bo Eriksen.

KiiltoClean A/S er skandinaviens største udbyder af hånddesinfektion og håndsæbe til sundhedsområdet.

LÆS OGSÅ: Alle jobcentre lukkes ned - ansatte sendes hjem