Dansk ferieø: Her er ingen taxa mere

10. dec 2013, 11:30
Det er svært at få fat i en taxa i udkanten. Særlig svært er det på Møn, hvor taxaernes holdeplads er 3040 kilometer væk. I år forsøger kommunen at lokke flere taxaer til ved at sætte taksten op.

På Møn skal man tænke sig om en ekstra gang, før man drikker vin til maden - i hvert fald hvis man spiser ude.

På den lille ø syd for København har man nemlig ikke nogen taxa mere.

Her kan man ringe til Vordingborg, der ligger 30-40 kilometer væk fra Møn. Men det er ikke hver gang, taxavognmanden kommer.

"Taxa på Møn er generelt sværere at få, end mange andre steder. Fremkommeligheden er dårligere, da man skal over en bro, og det er ofte en underskudsforretning for taxaerne, der skal køre langt," siger Bo Christensen, der står for taxabeviilingerne i Vordingborg Kommune.

Underskudsforretning

Og med så lang en transporttid er det svært for taxavognmændene i provisen at opretholde en forretning.

For taxaerne får ikke penge for de 30-40 kilometer de bruger på at køre til Møn, hvis det er for at hente kunden, og derfor er det ofte en ren underskudsforretning for taxaerne at køre den lange tur.

Det gør det mindre attraktivt for taxavognmændene at stille taxaerne til rådighed, og det er især i weekenderne, hvor der ikke er så mange ture at hente, at det kan blive et problem at komme hjem fra julefrokosten eller baren.

Liv i taxaerne

Kommunen har derfor nu fra 1. december forsøgt at gøre det mere attraktivt for de 22 taxaer at køre i weekenden.

Nu kan taxaerne forlange 21,50 for at køre i weekenden i modsætning til 2009 hvor taksten var på 17,10.

"Det her er jo et forsøg på at holde liv i taxaerne, så det kan betale sig at køre i de sene timer, og i weekenderne, hvor der ellers ikke er så meget kørsel," siger Bo Christensen.