Henrik Sørensen er direktør hos Desmi. Nu vil han forsøge at sælge virksomheden fra Nørresundby. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk familie vil sælge historisk firma: Står til at blive milliardærer

7. feb 2020, 16:08
Den jyske virksomhed er én af landets ældste.

Der venter en gevinst i milliardklassen, hvis virksomheden Desmi, der har en 185 år lang historie, bliver solgt.

Den nordjyske pumpevirksomhed er én af landets ældste virksomheder, og sidste år eksploderede både salget og omsætningen.

Henrik Sørensen tiltrådte som topchef i Desmi i 1996, og han vil sammen med sin familie tjene et milliardbeløb, hvis det lykkes at sælge virksomheden. Det skriver Børsen.

Nu har Handelsbankens corporate finance-afdeling fået til opgave, at de skal finde en køber af virksomheden, som Henrik Sørensen og familien ejer 80 procent af.

Han ved dog ikke, hvad virksomheden er værd - regnskabet for 2019 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Henrik Sørensen taler vi her om en opsætning på 1,6 milliarder kroner og et overskud efter skat på over 200 millioner kroner.

- Der er ingen tvivl om, at tingene flasker sig godt. Vi er inde i en rigtig god periode, og så må vi se, hvad den rigtige pris er. Men jeg er overbevist om, at Desmi er en virksomhed, der er penge værd, siger han.

Desmi har sit hovedsæde i Nørresundby, og virksomheden stammer helt tilbage fra 1834, hvor den gik under navnet Henning Smiths Jernstæberi. Firmaet tjente dengang sine penge på at producere kirkeklokker, spytbakker og kakkelovne.