De seneste fem år har familien Tobiasen fra Jylland præsteret et samlet overskud på 162 millioner kroner. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Dansk familie tjener styrtende på supermarked

6. feb, 19:05
Familien Tobiasen fra Videbæk lever en anonym tilværelse, men tjener samtidig en formue på at drive en kæde af supermarkeder.

Selvom familien Tobiasen, som står bag kæden af supermarkeder ABC Lavpris, har stor succes på den erhvervsmæssige front, så lever familien en anonym tilværelse bag nedrullede gardiner, skriver eb.dk.    

LÆS OGSÅ: Uhyggelig arbejdsulykke - mand død

- Vi gør det godt, men vil helst leve anonymt, har den administrerende direktør Ejvind Okholm ifølge eb.dk udtalt til Dansk Handelsblad på vegne af familien.

Kæden har 14 butikker i Jylland, hvor den blandt andre er i konkurrence Løvbjerg, der har 15 butikker. Familien har gennem de senere år haft store overskud på bundlinjen. Og sidste år var ingen undtagelse, da virksomheden kunne præsentere et overskud på 34 millioner kroner efter skat.  

Det betyder, at familien Tobiasen i de seneste fem år har haft et samlet overskud på 162 millioner kroner, mens omsætningen har rundet 1,3 milliarder kroner, skriver Fødevarewatch.

- Omsætningen er vækstet pænt, og dette er hjulpet godt på vej af en stigende kundestrøm, udtaler direktør i ABC Lavpris-kæden Ejvind Okholm i en pressemeddelelse.

Løvbjerg har til sammenligning blot haft et overskud på 11 millioner kroner i de seneste fem år. 

LÆS OGSÅ: Eksperter varsler kæmpe ændringer i folkeskolen