- Det er en meget høj betaling. Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, at det er underlig, siger Kåre Schulzt. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Dansk direktør får 330 mio. for 14 måneders arbejde

11. maj 2019
Aktiekursen falder hos israelske Teva og medarbejdere fyres, imens hiver Kåre Schultz millioner ind på lønkontoen.

Efter gyldne tider hos både Novo Nordisk og Lundbeck, startede den i dag 57-årige Kåre Schultz, som topchef hos den israelske mediecinalgigant Teva i 2017. Allerede dengang satte A4 Nu's chefredaktør Nicolai Kampmann fokus på, den enormt høje hyre, som Schultz fik for at vende skuden hos Teva. Nu viser det sig, at han efter 14 måneder på posten har fået en lønpose, der er udsædvanlig tung. Berlingske skriver, at Kåre Schultz har fået 330 millioner kroner sat ind på sin lønkonto i den periode.  

Berlingskes journalist stiller følgende spørgsmål:

- Ifølge Tevas indberetninger til det amerikanske børstilsyn har du på 14 måneder i Teva fået en samlet lønpakke på omkring 330 millioner kroner. Kan du forstå, hvis helt almindelige mennesker synes, at det er en meget, meget voldsom hyre?

-Ja, det kan jeg godt forstå. Det er en meget høj betaling. Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, at det er underligt. Men det svarer jo lidt til, hvis du er rigtig god til en sportsgren og bliver hyret til at spille for et hold, der har brug for dig, så betaler de jo også nogle eksorbitante summer for det. Det er et udtryk for, at der er fri prisdannelse på international arbejdskraft, siger han til avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

På trods af den høje løn er det ikke lykkes Kåre Schultz at skabe en overskudsforretning. Ifølge Berlingske er aktien styrtdykket siden 2018. Kåre Schultz har ellers sat ind med en hård spareplan, der blandt andet betød, at 14.000 medarbejder skulle fyres og 25 fabrikker lukke. 

- Hvis man kigger på din lønpakke i sammenhæng med manglen på en positiv udvikling i Tevas aktiekurs, er du så mere udsat i jobbet, end du ellers ville være?

- Det må andre vurdere. Da jeg begyndte i jobbet, tror jeg, at aktiekursen lå på omkring 11 dollar. Der var en risiko for, at firmaet ville gå konkurs. I dag er situationen stabiliseret, så indtil videre har jeg forhåbentlig været pengene værd, siger Kåre Schultz.