Danmarks bedste kassedame hedder Anders

9. jan 2012
19årig opfatter det som kunst at gøre sure Kvicklykunder glade. Når andre tager på museum eller i biografen, går han selv i supermarkedet for at blive underholdt.

Det er blevet moderne blandt danske virksomheder at kaste glimmer og udmærkelser over deres ansatte. Især inden for detailhandlen er der gået sport i individuelle anerkendelser.

En af dem, der er gået ind i 2012 med lidt ekstra stjernestøv på skuldrene, er 19-årige Anders Aggerholm fra Allerød.

Han er en af de kasseassistenter, som kunderne har udpeget til Danmarks bedste bag kasseapperatet i COOP's butikker.

"Min yndlingskasseven"

"Når jeg nærmer mig kassen, spotter jeg altid den med Anders Aggerholm. Han er en humørbombe, flittig og yderst serviceminded. ... Han er min yndlingskasseven og en af grundene til, at jeg altid handler i Kvickly," lyder en nominering fra en åbenbart yderst tilfreds Kvickly-kunde.

Den unge handelsskoleelev har et sjældent dedikeret forhold til sit fritidsjob. Og til supermarkeder i det hele taget, som han har været besat af, siden han var 15 år.

Når andre går i biografen eller på museum for at hygge sig, går Anders Aggerholm en tur i supermarkedet.

"Der er så meget psykologi og så mange oplevelser i et supermarked. Andre synes måske, det er lidt skørt, men det er det, jeg brænder for," siger han.

Kunder får ros for gode varer

Siden han blev 18 har han siddet i kassen i Kvickly i Allerød. Her er det hans fremmeste ambition at sætte et smil på samtlige kunders ansigt.

"Selv når der er kassesammenbrud eller kø, skal der være smil og opmærksomhed til hver eneste kunde. Ingen skal gå fra min kasse og være sure," siger han.

Og hvis kunderne ikke er sure, kan man alligevel optimere deres oplevelse ved at rose deres valg af særlig gode varer.

Forbilledet er supermarkedskæden Waitrose i London, hvor Anders Aggerholm har været på studieophold. Her eskorterer ansatte kunder rundt i butikken og vejleder dem i at vælge de bedste produkter ud fra deres behov.

"Servicen er helt i top derovre. Det kan vi lære virkelig meget af herhjemme," siger han.

Kassedame er ikke et lavstatusjob

Anders Aggerholm er så vild med at sit job, at han savner det, når han har fri. Ja selv når han er på arbejde, kan han få et kick ud af at blive kaldt til kassen.

"Når man gå og fylder varer op, og man lige pludselig bliver kaldt til kassen, så får jeg sådan en glad fornemmelse inden i," fortæller han.

Folk der mener, at det er kedeligt eller uambitiøst at sidde i kassen, fatter han ikke.

"Jeg ved godt, at nogle bruger ordet 'kassedame' nedladende. Men det er overhovedet ikke kedeligt. Du kan jo betragte hver eneste kunde som en udfordring," siger Anders Aggerholm.

Fremtiden for Danmarks bedste kassedame ligger naturligvis i et supermarked. Til sommer starter han som elev i Kvickly i Allerød. Men han vil nok ikke være at finde i kassen i al evighed.

"Jeg har intet imod at sidde i kassen, men jeg vil nok hellere have en lederstilling. Jeg vil nå helt til tops i supermarkedsverdenen," lyder fremtidsvisionen.