Danmark skal teste elbiler

8. okt 2008
To af verdens største teknologimastodonter har udpeget Danmark som testland for elbiler.

Det er elektronikproducenterne Siemens og IBM, der har valgt Danmark som ny testplads for de miljøvenlige biler. Forsøgene skal ske i samarbejde med Dong Energy og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), oplyser Børsen Klima.

Og der er god grund til, at det netop er Danmark, der er blevet udpeget som laboratorium. Danmark er nemlig det land i verden, der har den største andel af vindenergi.

Det er meningen, at der skal opstilles intelligente ladestationer til bilerne, og der skal bygges speciel infrastruktur til elbiler. Og bilerne skal lades op med strøm fra vindmøller fra de perioder af døgnet, hvor Danmark alligevel producerer for meget strøm.

Forsøget kan gøre Danmark til førende nation inden for markedet for elbiler. Og det kan kaste milliarder af eksportkroner af sig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den danske myndighed for elforsyning, Energinet.dk, modtager da også nyheden med kyshånd.

"Det vil gøre Danmark til udstillingsvindue for hele verden", siger Kim Behnke, der er chef for forskning og udvikling i Energinet.dk, til Børsen Klima.

Han vurderer, at hvis forsøget går godt, så vil der inden for de næste to til fem år køre omkring 100.000 elbiler på de danske veje.

Men forskerne står overfor en stor udfordring. Hvis elbilerne skal lades op med overskydende strøm, så er de nemlig nødt til at finde ud af, hvordan de effektivt kan lagre strømmen.

-Newspaq

faktaboks