Danish Crown har tabt lønkrig

10. mar 2010
Det bliver ikke til en lønnedgang på slagterierne. Det står det klart, inden slagsmålet officielt er afgjort.

Gå 20 procent ned i løn, eller vi flytter job til Tyskland. Sådan lød truslen fra slagterigiganten Danish Crown til de 9.000 slagteriarbejdere, da forhandlingerne om en ny overenskomst gik i gang.

Men det ligner stort ståhej for ingenting. Slagteriarbejderne vil formentlig få præcis samme lønforhøjelse som chaufførerne og lageransatte, nemlig 3,85 kroner over to år.

Det skyldes, at Dansk Industri og Fødevareforbundet ikke blev enige om en ny overenskomst og dermed har overladt det til forligsmand Asbjørn Jensen at gribe rattet og styre et forlig i land. Og det mæglingsforslag, som forligsmanden vil sætte til afstemning, vil formentlig ikke afvige en tomme fra de aftaler, som allerede er indgået.

3,85 kroner

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
"Det er svært at forestille sig, at LO ikke vil modsætte sig en aftale, der ligger under vilkårene i aftalen på transportområdet," siger professor i arbejdsmarked Jesper Due fra Københavns Universitet.

Reglerne er nemlig, at lønmodtagernes LO og arbejdsgivernes DA skal nikke ja til, at Asbjørn Jensen fremsætter et forslag. Og det betyder, at forslaget hverken imødekommer den ene eller anden part, men vil lægge sig tæt op ad de aftaler, andre grupper har indgået.

Dermed ser den megen palaver om slagteriernes lønninger ud til at ende med, at lønnen stiger med en anelse mere priserne, som på de andre områder.

Først derefter vil vi få at se, om Danish Crown vil gøre alvor af sin trussel og fyre danske medarbejdere og flytte job til Tyskland.

Slagterier i mægling

Onsdag kl. 14.00 overtager forligsmand Asbjørn Jensen styring med forhandlingerne for slagterierne.