Mere end 7 ud af 10 fra S-baglandet svarer i en rundspørge, at dækningsgraden skal hæves i denne valgperiode. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Dagpengesats: S-bagland kræver indgreb nu

12. jan 2020, 12:10
Flere end syv ud af ti fra det socialdemokratiske bagland svarer i en rundspørge, at regeringen skal hæve dagpengene.

Dagpengens værdi skal forøges, hvis det står til det socialdemokratiske bagland. 72 procent af dem svarer i en rundspørge foretaget af TV 2, at regeringen bør skride til handling for at hæve dækningsgraden. Det skriver TV 2.  

LÆS OGSÅ: V-formand er tavs efter degradering af Kristian Jensen

Baglandet reagerer på, at dagpengene gennem en lang årrække har mistet værdi, hvilket blandt andet skyldes, at dagpengenes niveau ikke følger med den almindelige lønudviklingen i samfundet. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har foretaget beregninger, som viser, at en gennemsnitlig lønmodtager i dag får 3400 kroner mindre i dagpenge hver måned, end hvis ydelsen havde fulgt den almindelige lønudvikling.

Frem mod 2023 vil forskellen blive forøget med yderligere 800 kroner. Og det er ifølge Ellen Petersen, som er socialdemokratisk byrådmedlem i Randers Kommune, en trussel mod fundamentet under det danske arbejdsmarked.

- Det er den vigtigste opgave for mit parti at hæve dagpengene. Sker det ikke, vil færre betale til forsikringen, og det vil være en ulykke for både den enkelte og for samfundet, siger hun til TV 2.

Dermed er hun en del af de 72 procent af respondenterne fra det socialdemokratiske bagland, som i rundspørgen har svaret, at de er 'helt enig' eller 'enig' i, at regeringen bør forhøje dagpengesatsen i den nuværende valgperiode. 

LÆS OGSÅ: Skjult kamera - Familiefar tog billeder af nøgen steddatter