Billedet her er fra 11. marts, hvor folk om aftenen strømmede ud i dagligvarebutikkerne og nærmest tømte hylderne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Købmand til dagligvaregigant: I vil knuse os

26. mar, 20:47
Forslag fra dagligvarekæmpen Salling Group møder modstand fra de mindre købmænd.

Topchefen i Salling Group, Per Bank, foreslår i et opslag på det sociale medie Linkedin, at lukkeloven suspenderes i påsken med baggrund i risikoen for smitte med coronavirussen COVID-19.

Han ønsker altså, at alle butikker kan holde åbent alle de dage, de vil, også i helligdagene. På den måde mener han, at man undgår en koncentration af kunder i de små butikker, der normalt holder åbent i helligdagene. 

LÆS OGSÅ: Dansk Byggeri med dyster melding: Corona kan koste over 16.000 byggejob

Salling Group er Danmarks største dagligvarekoncern og står bag Netto, Føtex og Bilka. Koncernen er således en væsentlig spiller, når det kommer til handel med de daglige fornødenheder.

Per Bank skriver, at han får mange henvendelser fra medarbejdere og bekymrede kunder.

"Jeg er særlig bekymret for vores kunder og medarbejderes sikkerhed, da påskedagene er den tid på året, hvor koncentrationen af kunder er størst på færrest dage", skriver topchefen.

Han oplyser at omsætningen i de 230 mindste Netto-butikker, som har åbent torsdag, fredag, søndag og mandag i påsken, er to til tre gange større end normalt.

LÆS OGSÅ: DF-profil har fået nok: Gider ikke høre mere om det

"Hvis ikke lukkeloven bliver suspenderet, får vi alle i dagligvarebranchen en meget svær opgave med at styre det maksimale antal kunder per butik", argumenterer Per Bank.

"Nu kan I jo så knuse nogle af de små"

Forslaget får modspil af Thomas Hansen, som er købmand i Meny-kæden. Han skriver i en kommentar til Per Banks opslag, at der er masser af mindre butikker, som holder åbent. "Danmark går jo ikke i stå i påsken, Per Bank".

LÆS OGSÅ: Dansk gigant afblæser milliard-salg: 1.000 ansatte sendes hjem

Thomas Hansen mener, at Salling Group burde give sine medarbejdere fri og lade andre samle den påskehandel op som der vil være. "Nu kan I jo så knuse nogle af de små konkurrenter (kiosker/brugser/butikker) ved at forsøge at holde åbent i påsken".

Hvis Per Bank får Christiansborg-politikernes opbakning vil det betyde, at alle landets butikker kan holde åbent i alle påskedagenebutikker og altså ikke skal lukke på helligdagene den 9., 10., 12. og 13. april.

LÆS OGSÅ: Bordeller holder lukket: Sådan betjener Lisa sine kunder nu