Dag 3: Dagbog fra VM i håndværk

4. sep 2009
Nilas Stouman kæmper både mod stormvejr og værktøj, der smutter ud af hænderne på ham.

Torsdag kl. 7.00

Havde en rigtig god fornemmelse i maven, da jeg vågnede, så det var bare op og i arbejdstøjet, ned til morgenmaden og i samlet flok ud til konkurrenceområdet.

Nogle af de andre hang lidt med næbbet ovenpå i går, men alle smilede til hinanden og ønskede hinanden held og lykke, inden vi skiltes og gik ud til hver vores plads.

Og det gik faktisk også rigtig godt til at begynde med, lige indtil det ikke gik så godt længere…

Torsdag kl. 10.00

Det var bare pi… ærgerligt, min håndholdte fræser smuttede, da jeg arbejde på understellet til skabet, og jeg endte med at blive nødt til at lave en reparation.

Det blev også pænt nok, men det skal jo bare ikke ske, når men står og er med til et verdensmesterskab. Jeg  indrømmer, jeg var bare helt nede og skrabe gulvet bagefter. Jeg har jo øvet mig på det understel, jeg ved ikke hvor mange gange, og så gik det selvfølgelig bare lige galt i dag  - af alle dage. Det var sgu lidt surt.

Heldigvis må vi gerne snakke med vores teamleder under konkurrencen, så jeg ringede efter Theis og det hjalp at snakke med ham. Han er rigtig god til at få os til at komme videre, når vi har bøffet i det – men hold kæft hvor jeg ærgrede mig.

Torsdag kl. 18.00

Ud på eftermiddagen begyndte det at blæse helt vildt op, og jeg står jo og arbejder i et gigantisk stort telt, lige så stort som to kæmpe sportshaller eller noget i den retning.

Både tag og vægge stod og slog sig ret kraftigt i blæsten – lige pludselig råbte alle officials bare: ”Ud, ud, ud”, og så blev vi alle sammen evakueret ud af teltet, både os, bygningssnedkerne og tømrerne – ret kaotisk.

Heldigvis var det efter vores konkurrence, var blevet fløjtet af, så vi stod bare og ryddede op og gjorde klar til i morgen, men alligevel – teltet kollapsede dog heldigvis ikke, og senere fik vi lov til lige at gå ind og hente vores tasker.

Håber på mere stille vejr i morgen og en dag uden dumme fejl.

faktaboks

Dagbog fra VM i håndværk

17-årige Nilas Stouman skriver dagbog fra   WorldSkills i Canada, hvor han kæmper for at blive verdensmester i møbelsnederkeri.

Han går på Roskilde Tekniske Skole og er i lære hos Solrød møbel & maskinsnedkeri.

I sin fritid skruer Nilas i gamle knallerter og motorcykler, hører rock og elsker risotto.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her