DA: Vi kan ikke forklare fald af ungarbejdere

12. mar 2013, 11:50
12.000 forsvundne fritidsjob er beklageligt, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening, som savner en forklaring

Unge mellem 13-15 holder sig hjemme på teenageværelset, i stedet for at tjene lommepenge på job som avisdreng eller butiksmedhjælper.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik fra 2011 er beskæftigelsen blandt de helt unge nemlig raslet ned med over 10.000 fritidsjob siden 2009.

"Det er et bemærkelsesværdigt fald," siger Jørgen Bang-Petersen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

På trods af, at hver fjerde unge fritidsjobber er faldet ud af beskæftigelse siden 2009, så kan man hos Dansk Arbejdsgiverforening kun gisne om hvorfor.

Beklageligt

"Skyldes faldet manglende interesse fra de unges side eller ændrede behov hos arbejdsgiverne? Vi ved det ikke, " siger Jørgen Bang-Petersen.

Men selvom der ifølge Dansk Arbejdsgiverforening ikke findes en soleklar forklaring på den markante nedgang i antallet af fritidsjob, så tegner det en uheldig tendens for de unge.

"Helt overordnet må vi sige, at det er en beklagelig udvikling," udtaler Jørgen Bang-Petersen.

For når det kommer til positive effekter af at have en arbejdsgiver i en tidlig alder, så er der ifølge Dansk Arbejdsgiverforening ingen tvivl.

"Det er vigtigt, at man som helt ung stifter bekendtskab med arbejdsmarkedet. Vi har gode erfaringer med, at de unge veksler mellem uddannelse og en arbejdsplads, også selvom det for eksempel kun er otte timer om ugen i det lokale supermarked," siger Jørgen Bang-Petersen.