CV Sådan skriver du det bedste CV

7. aug 2009

Et CV er en beskrivelse af de ting, du har lavet i dit liv. CV’et skal sendes sammen med din ansøgning, når du søger et job.

Når du skriver dit CV, skal du tænke på, at det skal sælge dig og dine evner. For mange virksomheder er CV’et mindst lige så vigtigt som selve jobansøgningen. Derfor kan det godt betale sig, at du bruger tid på at tilpasse dit CV til hvert enkelt job, du søger

Men selv om du skriver et godt CV, er det ikke nogen garanti for, at du får jobbet. I bedste fald kommer du til jobsamtale, og det er faktisk det, der er målet med CV’et. Derfor skal du tænke over, hvad den person, der skal indkalde til jobsamtale, går efter, når hun eller han skal vælge de bedste kandidater ud til jobsamtale.

Den arbejdsgiver eller chef, der skal læse dit cv, regner med, at du præsenterer dig selv og dine erfaringer i et positivt lys. Derfor falder du igennem i forhold til de andre, der søger jobbet, hvis du ikke gør dig ekstra umage for at lyde overbevisende. Så du skal ikke gøre dig mindre sej, end du er - tværtimod!

Det er selvfølgelig også dumt at smøre så tykt på, at det lyder urealistisk, og du skal ikke gøre dig nogen forhåbninger om at få et job et sted, hvor du til jobsamtalen er blevet fanget i en lodret løgn i dit CV.

Læs mere om de to almindeligste typer af CV’er
.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her