CSRrapport: Ansatte arrangerede bibeltime

23. dec 2013, 10:50
Krifas egen CSRrapport afviser Vivaleders forklaring om, at de unge honduranere selv stod for afvikling af ungdomslejren

Det var udsendte fra Kristelig Fagbevægelse (Krifa), der stod for planlægning og afvikling af en ungdomslejr for unge honduranere i sommeren 2011.

Som beskrevet i Avisen.dk tidligere i dag så var lejren fyldt med kristne, forkyndende indslag såsom bibeltime, kristne dramaindslag og foredrag om emnet åndelig ledelse under overskriften: 'Hvad ville Jesus have gjort'.

Læs: Krifa-ansatte laver bibeltime for børnehjælpsbørn

Den kristne, humanitære, danske hjælpeorganisation Viva, hvis projekter 17 Krifa-ansatte besøgte i sommeren 2011, bekræfter over for Avisen.dk, at ungdomslejren havde kristne indslag.

Krifas egen CSR-rapport fra 2011 dokumenterer, at det var de Krifa-ansattes opgave at arrangere lejren.

Under afsnittet 'Krifa-tur til Honduras' oplyses det således i rapporten, at de Krifa-ansatte under rejsen blandt andet skulle udføre frivilligt arbejde på et børnehjem og stå for 'planlægning og afvikling af lejr for unge fra LifeWorks med workshop om arbejdsliv".

'Lifeworks' er navnet på et Viva-udslusningsprojekt for børnehjemsbørn i Honduras, som Krifa i årene 2009-2011 støttede med i alt 900.000 kroner. Ungdomslejren var netop for børn og unge som deltager i Vivas LifeWorks-udslusningsprogram.

Krifa betalte også rejse og ophold for de 17 Krifa-ansatte. En udgift på andre 238.000 kroner.

Krifas medlemmer har dermed betalt 1.138.000 kroner til hjælpeprojekter med et tydeligt missionerende, kristent indhold. Ikke mindst takket være Krifas egne udsendte medarbejdere.

CSR står for Corporate Social Responsibility. Mange virksomheder og organisationer udgiver hvert år en rapport, der fortæller nærmere om virksomhedens eller organisationens sociale ansvar.

Læs Krifas CSR-rapport fra 2011 er.

Krifas Honduras-tur beskrives på side 6-7: