CSCløn er i topti

11. feb 2011, 14:29
CSC betaler itansatte høj løn, men vil af med tillæg og lang opsigelsesvarsel. Ellers risikerer arbejdet at blive sendt til Indien.

I dag har PROSA afsendt andet sendt strejkevarsel for 40 CSC-ansatte.

Det sker efter CSC onsdag lockoutede 120 danske ansatte, fordi den amerikanske it-gigant mener, at de ansatte får for meget i løn, arbejder for lidt, har for lang opsigelsesvarsel, har ret til overtidsbetaling, seniorordning og fridage.

De danske ansatte er simpelthen for dyre i drift i forhold til indiske it-ansatte. Derfor vil CSC ændre overenskomsten på en lang række punkter. Inderne overtager i stigende grad opgaver fra alverdens it-firmaer.

"Det afgørende for CSC er, at den samlede pakke omkring løn og ansættelsesvilkår er på niveau med det, der kræves, for at vi kan være konkurrencedygtige. Overtidsbetaling, tillæg, høj fast løn, lønskalaer og tryghedsbestemmelser gør det dyrt for os, at udføre opgaver i Danmark”, siger adm. direktør i CSC Danmark, Carsten Lind.

 

PROSA: Vi accepterer lønnedgang på 10 %

PROSA mener omvendt, at CSC reelt vil afskaffe overenskomsten, så de kan sende flere opgaver til Indien og dermed fyre de danske ansatte.

"Midt i en tid, hvor CSC flytter job til udlandet og har planer om at fyre
ansatte, vil ledelsen af med medarbejdernes tryghedsaftale, som er deres
forsikring, hvis de bliver fyret. Det er helt urimeligt", mener Hanne Lykke, næstformand i PROSA.

CSC kræver en lønnedgang på 10 %.

"Men reelt vil det blive en lønnedgang på 30-40 %, fordi CSC vil afskaffe tryghedsaftale, tillæg mv. CSC påstår, at vi ikke vil forhandle. Men vi har nu givet os og tilbyder en nedgang i reallønnen på op til 10 procent. Men det afviser CSC".

"De har kun ultimative krav til de ansatte og forsøger at tromle vores kollegaer".

Det er ikke ualmindeligt, at en månedløn for CSC's it-ansatte er på omkring 50.000 kr.

"Det er en god løn, men den er ikke enestående. Det er jo it-specialister, der udfører kompliceret arbejde for CSC", siger Hanne Lykke.

Ser man kun på lønnen placerer CSC sig på en 10. og 11. plads ud af 50 it-virksomheder. Helt i top er SaxoBank og Microsoft.

SE HVEM DER FÅR MEST I LØN HER

 

Konkurrenter har lavere løn

Tre af CSC’s store konkurrenter er KMD på en 16. plads, efterfulgt af NNIT på en 17. plads. På en 43. plads er Accenture.

På en 48. plads ligger CSC's selskab Consulting Group. Her er lønnen altså helt i bund. CSC har flere forskellige selskaber med hver deres overenskomst og løn.

En af CSC's store konkurrenter, IBM, er på en 40. plads.

”Det ikke er mange år siden, at IBM konstant indtog førstepladsen i PROSAs lønstatistik, så ingen tvivl om, at det er lykkedes IBM, at presse lønnen ned”, siger Hanne Lykke, næstformand i PROSA.

PROSA understreger samtidig, ansatte kun får en høj løn, fordi CSC ønsker det.

”Lønsystemet har masser af stopklodser, som ansatte kun kommer forbi, når ledelsen aftaler med medarbejderen, at han kan hoppe til et andet løntrin. Dette aftales typisk for at holde på de mange dygtige medarbejdere. Det må siges at være en kraftig markedsregulering”, siger Hanne Lykke.

Outsourcing eller off shoring af opgaver til Indien og andre lavtlønslande er i dag udbredt i hele it-branchen. Også blandt CSC's konkurrenter i Danmark og resten af verden.