CSC går til modangreb: Fyrer 10 ansatte

20. apr 2011, 11:15
Yderligere 10 ansatte har fået sparket på grund af konflikten mellem ITgiganten CSC og fagforeningen PROSA.

CSC optrapper konflikten med ansatte, der er organiseret i fagforbundet PROSA.

Virksomheden har med øjeblikkelig virkning fyret yderligere 10 ansatte, der har været involveret i konflikten mellem selskabet og fagforbundet RPOSA i de seneste uger. 

De 10 fyrede kommer i kølvandet på de tre CSC-ansatte, der mandag ligeledes blev fyret med øjeblikkelig virkning.

CSC meddeler, at de 10 medarbejdere, der alle er organiserede i PROSA, er blevet fyret, fordi de ikke har genoptaget arbejdet efter den strejke, der begyndte onsdag i sidste uge.

Strejken forsinkede statsansattes løn og Skats ind- og udbetalinger, hvilket fik Skatteministeriet til at true med økonomisk sagsanlæg mod CSC.

Ansatte skal oplære strejkebrydere

Cirka 15 ansatte i den såkaldte kundegruppe indledte en overenskomststridig strejke på grund af ophobede frustrationer. De skal blandt andet lære vikarer op, som skal overtage deres arbejde under en strejke.

"CSC har gentagne gange givet de pågældende medarbejdere muligheden for at komme tilbage på arbejdet. De har dog valgt ikke at efterkomme de pålæg, som CSC sammen med blandt andre Prosa har givet dem," lyder det i en udsendt meddelelse fra CSC. 

Ligeledes har strejken været i Arbejdsretten flere gange, der kræver strejken ophævet.

”CSC og Prosa er enige om, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse udgør en grov misligholdelse af den enkeltes ansættelsesforhold, som kan få alvorlige konsekvenser, og de er nu indtrådt. Det er trist og ærgerligt, at skulle sige farvel til medarbejdere på denne måde, men de har selv bragt sig i denne situation,” siger Lene Christensen direktør i CSC i pressemeddelelsen.

Men den udlægning er PROSA ikke enig i.

"Vi er ikke enige med CSC i disse fyringer. CSC har fyret en tillidsrepræsentant i mandags, og vi mener flere af fyringerne er uberettigede. Tillidsmanden har slet ikke deltaget i arbejdsnedlæggelsen. Vi holder nu fællesmøde med Dansk Arbejdsgiverforening, og vi vil gå videre med en voldgiftsag og civile retssager," siger næstformand Hanne Lykke Jespersen.

Sagen kort

13. april vælger 15 CSC-medarbejdere at nedlægge arbejdet i protest mod, at de skal oplære strejkebrydere.

Arbejdsretten fastslår, at det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Både PROSA og CSC opfordrer til, at ansatte går i arbejde igen.

CSC begynder herefter at fyre foreløbig 13 ansatte - herunder en tillidsmand.

PROSA er uenig og vil nu rejse en voldgiftsag og civile retssager.