Dette portræt af dronning Margrethe er malet af kunstneren Jørgen Boberg i 2000 og er en del af udstillingen på Frederiksborg Slot, som dronningen åbner den 16. juni. Foto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot/Free

Coronakrisen spændte ben: Nu kan Dronningen vise sine portrætter

2. jun 2020, 19:00
Udstillingen, der fejrer dronningens 80-års fødselsdag, blev udskudt i april på grund af coronakrisen.

I år fylder dronning Margrethe 80 år, og det bliver blandt meget andet fejret, ved at dronningen den 16. juni åbner en udstilling med portrætter af majestæten gennem hendes lange liv.

Det skriver Frederiksborg Slot i en pressemeddelelse.

Udstillingen skulle egentlig allerede have været åbnet i begyndelsen af april. Men på grund af coronakrisen blev den udskudt ligesom mange andre dele af dronningens 80-års fødselsdag.

Ud over udstillingen blev også en gallaforestilling på Det Kongelige Teater, et tv-program om børns fødselsdagshilsner til dronningen og en festmiddag på Fredensborg Slot udskudt.

Men den 16. juni klokken 15 bliver der åbnet for udstillingen med portrætterne af dronningen. Det sker på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Udstillingen viser ifølge museet dronningens "liv, virke og særlige interesser". Portrætterne strækker sig fra hendes barndom og ungdom - og helt op til i dag.

Museet har lavet en særlig afdeling med portrætter af dronningen lavet i hendes tid som regent. Og endnu en særlig afdeling, der handler om dronningens interesse for billed-, tekstil- og scenekunst.

Som en del af åbningen vil dronningen også afsløre et helt nyt portræt. Det er lavet af kunstneren Niels Strøbek, som har malet en del portrætter af majestæten og andre kongelige gennem tiden.

Udstillingen på Frederiksborg Slot er åben for offentligheden fra den 17. juni til den 31. december.

/ritzau/